Στη δίνη ακραίου καύσωνα η χώρα – Ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος με θερμοκρασίες μέχρι και 47 βαθμούς

Στη δίνη ακραίου καύσωνα η χώρα – Ανεβαίνει κι άλλο ο υδράργυρος με θερμοκρασίες μέχρι και 47 βαθμούς

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη 05/08 θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή.

Τις άγριες διαθέσεις του δείχνει ο καύσωνας, καθώς, από τη Δευτέρα 02/08 η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί και να ανεβάσει κι άλλο τις θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 42-43 βαθμών Κελσίου κατά μέσο όρο, αναμένονται την Κυριακή 01/08. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες με την πιο λευκή απόχρωση να αντιστοιχεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 42 βαθμών Κελσίου. 

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Από τη Δευτέρα 02/08 η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί.

Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη 05/08 θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι μέγιστες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, οι μέγιστες ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου.

Υποχώρηση της θερμοκρασίας περιμένουμε από την Παρασκευή 06/08.

Κορύφωση του καύσωνα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων έχει προειδοποιήσει πως το κύμα καύσωνα θα κορυφωθεί στις αρχές αυτής της εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

Το φαινόμενο, τονίζει η ΕΜΥ,  εξακολουθεί να είναι ένα επικινδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

Το «κυρίως γεύμα»

Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, με ανάρτησή του στο Facebook, προειδοποίησε πως το «κυρίως γεύμα» του καύσωνα θα έρθει από Δευτέρα.

«Το «κυρίως γεύμα» έρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 6 Αυγούστου με θερμοκρασίες στους 43-44°C στα ηπειρωτικά, στους 41-42°C στα νησιά και τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές στους 45-46°C.

Στην Αθήνα, τη Δευτέρα περιμένουμε 42°C, την Τρίτη 43-44°C, την Τετάρτη 42-43°C και έχουμε και συνέχεια με παρόμοιες θερμοκρασίες έως και τουλάχιστον την ερχόμενη Παρασκευή.

Προσοχή διότι και οι επόμενες νύχτες θα είναι καυτές με τον υδράργυρο από τη Δευτέρα και έπειτα να μην καταφέρνει να πέσει κάτω από τους 30°C κατά μέσο όρο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ