Νέος σεισμός 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Νισύρου

Νέος σεισμός 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Νισύρου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Νισύρου.

Ενάς ακόμα σεισμός αυτή τη φορά 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα (14:23) της Δευτέρας (02/08) ανοιχτά της Νισύρου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρό της εντοπίζεται 27 χλμ. νότιο-νοτιοδυτικά της Νισύρου και το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 17,5 χλμ.

Θυμίζουμε ότι ακόμα δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά ενός λεπτού σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νίσυρο, 4,1 Ρίχτερ και 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η εκτίμηση του Ευθύμη Λέκκα για τους σεισμούς
Για τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη Νίσυρο μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» την Κυριακή. Ο κ. Λέκκας εξήγησε ότι πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο ρήγμα που εδώ και δύο μήνες δίνει σημαντικούς σεισμούς και πάρα πολλούς μετασεισμούς στην περιοχή μεταξύ Νισύρου και Τήλου.

«Ευτυχώς», πρόσθεσε, «είναι στον θαλάσσιο χώρο και αρκετά μακριά θα έλεγε κανένας, 10 – 15 χιλιόμετρα από την Τήλο και δεν έχουμε επιπτώσεις στο νησί». Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ διαβεβαίωσε ότι αυτό που προέχει είναι να είναι καλά οργανωμένοι τόσο οι τοπικοί όσο και οι κεντρικοί φορείς προκειμένου αν συμβεί κάτι σε ακραία περίπτωση να παρέμβουν αποτελεσματικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ