Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό Μαριτσά στη Ρόδο – Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό Μαριτσά στη Ρόδο – Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Ρόδο, ενώ αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά

Την προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά της Ρόδου αποφάσισαν αργά το απόγευμα οι αρμόδιες υπηρεσίες, που προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στο νησί.

Η απόφαση πάρθηκε διότι, μέχρι εκείνη την ώρα, λόγω του δύσβατου της περιοχής, δεν είχε σβηστεί εστία φωτιάς που υπάρχει στην περιοχή «Κερωνιάτης».

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Ρόδο, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει επιφέρει σημαντικές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Λόγω των ανέμων που επικρατούν, νωρίς το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στην περιοχή της Ψίνθου, για την κατάσβεση του οποίου επιχειρούσαν πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από εδάφους, όσο και από αέρος.

Για προληπτικούς λόγους, όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε να εκκενωθεί και το χωριό της Ψίνθου, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Παράλληλα, μάχη για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και των διάσπαρτων μικρών εστιών πυρκαγιάς που υπάρχουν εξακολουθούν να δίνουν μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές στο νησί.

Η πυρκαγιά από το πρωί δεν έχει επεκταθεί, υπάρχουν όμως αρκετές εστίες στον χώρο όπου αναπτύχθηκε η μεγάλη φωτιά την Κυριακή, μεταξύ των χωριών Θολού, Μαριτσών και Ψίνθου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, γίνονταν συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και υπήρχε έντονη κινητοποίηση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που ενισχύθηκαν μάλιστα με οχήματα και προσωπικό από άλλες περιοχές της χώρας.

Οι ρίψεις νερού, πάντως, είχαν επικεντρωθεί νωρίτερα στην περιοχή «Κερωνιάτης» στο χωριό Μαριτσά, όπου εξακολουθεί να υπάρχει μία εστία φωτιάς, ωστόσο, αργά το απόγευμα απαφασίσθηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού, καθώς δεν κατάφεραν να τη σβήσουν.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές πρόκειται να μείνουν σε επιφυλακή όλη τη διάρκεια της νύκτας, για να αντιμετωπίσουν τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ