Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Και ποιος φταίει τώρα που έλειπε ο Μάνταλος;
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Επιπλέον 9 εκατομμύρια ευρώ για τους απόρους της Δυτικής Αθήνας

Ο υπερδιπλασιασμός του ποσού για το επισιτιστικό πρόγραμμα στήριξης με αγαθά πρώτης ανάγκης για τους απόρους συμπολίτες μας είναι προφανώς μια απόφαση που προκαλεί ικανοποίηση και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων πληθυσμού που δοκιμάζονται σκληρά εδώ και πολλά χρόνια.

Επιπλέον 9 εκατομμύρια ευρώ για τους απόρους της Δυτικής Αθήνας | to10.gr

Ευχάριστα νέα επεφύλαξε στους απόρους συνανθρώπους μας η κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Εργασίας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 29 Ιουλίου 2021 (Τεύχος Β’- Φύλλο 3441) και όπως αναφέρεται στο Άρθρο 1 ,Προϋπολογισμός Προγράμματος Ο προϋπολογισμός της πράξης με τίτλο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται απότο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, αυξάνεται σύμφωνα με το υπ’ αρ. 54526/14.05.2021 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά εξήντα δύο εκατομμύρια επτακόσιες ενενήντα επτά χιλιάδες εξακόσια πενήντα ευρώ (€62.797.650,00).

Αύξησε, για τη Δυτική Αττική, κατά 272 % τον προϋπολογισμό του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Η αύξηση, από 4.894.018 σε 13.344.018,81 €, αφορά στην περίοδο 2018-2019.

Με δεδομένο ότι, σε εθνικό επίπεδο, η αύξηση είναι της τάξης του 32%, αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα των Δήμων της Δυτικής Αττικής και ιδίως του Δήμου Φυλής που είναι ο επικεφαλής εταίρος.

Η ιδέα της συνολικής εφαρμογής του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας στους Δήμους της Δυτικής Αττικής ανήκει στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, ο οποίος, με τη συγκατάθεση και βοήθεια των συναδέλφων του Δημάρχων, ανέλαβε την κεντρική διαχείριση του Προγράμματος και τη διανομή των ειδών στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας -Ευδυλλίας και Μεγαρέων.

Η θετική αξιολόγηση της διαχείρισης του Προγράμματος, που προήλθε μετά από ελέγχους της εποπτεύουσας Διαχειριστικής Αρχής συνέβαλε, τα μέγιστα, στον υπερδιπλασιασμό του Προϋπολογισμού για τη Δυτική Αττική.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. “Ευχαριστούμε τα Υπουργεία Ανάπτυξης  και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που έδωσαν στους Δήμους της Δυτικής Αττικής τη δυνατότητα να προσφέρουν περισσότερα στους συμπολίτες μας.

Ο Δήμος μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη των απόρων και για το λόγο αυτό, παράλληλα με το ΤΕΒΑ έχει αναπτύξει ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης, με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και τις άλλες κοινωνικές δομές.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής Νίκο Μελετίου, Αργύρη Οικονόμου, Γρηγόρη Σταμούλη και Χρήστο Στάθη, τον αναπλ. Δήμαρχο Φυλής Γιώργο Αντωνόπουλο και όλα τα υπηρεσιακά στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής για τη βοήθειά τους. Παίρνουμε όλοι, δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια, αφού με την ίδια Υπουργική Απόφαση το Πρόγραμμα επεκτείνεται μέχρι 31-12-2022 ”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Φυλής.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από