Προκαλεί ξανά ο Ακάρ – Κατηγορεί την Ελλάδα για «παράνομες ενέργειες» και «προσβλητική ρητορική»

Προκαλεί ξανά ο Ακάρ – Κατηγορεί την Ελλάδα για «παράνομες ενέργειες» και «προσβλητική ρητορική»

Ο Ακάρ κατηγόρησε την Ευρώπη ότι μεροληπτεί υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου, σε βάρος της Τουρκίας.

Το μαύρο – άσπρο, επιχείρησε να κάνει για άλλη μια φορά ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, εμφανίζοντας την χώρα του ως υπέρμαχο του διαλόγου και του Διεθνούς Δικαίου και την Ελλάδα ως τη χώρα που «προκαλεί,  προσβάλλει και απειλεί».

Παράλληλα κατηγόρησε την Ευρώπη ότι μεροληπτεί υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου, σε βάρος της Τουρκίας.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης προς στρατιωτικούς διοικητές ο Ακάρ, ανέφερε: «Θέλουμε τα τουρκο-ελληνικά προβλήματα, τα ζητήματα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο να επιλυθούν μέσω πολιτικών λύσεων, μέσω διαλόγου, με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους. Είμαστε πολύ ειλικρινείς σε αυτό. Θέλουμε αυτό να γίνει κατανοητό από τους Έλληνες γείτονές μας. Δυστυχώς, η Ελλάδα εξακολουθεί τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες και συνεχίζει να χρησιμοποιεί προσβλητική ρητορική. Αναμένουμε να εγκαταλείψουν αυτή την τακτική το συντομότερο δυνατό. Την ώρα που συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πύρινη λαίλαπα, έχουμε έναν γείτονα που συνεχίζει να χρησιμοποιεί τη γλώσσα των απειλών και των κυρώσεων. Αυτό δεν συνάδει ούτε με τις σχέσεις καλής γειτονίας, ούτε με τις διμερείς σχέσεις, με τις συμμαχίες, ούτε με την ενότητα και την αλληλεγγύη μας στο ΝΑΤΟ. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η ρητορική των Ελλήνων πολιτικών είναι μια σημαντική ένδειξη των προθέσεων και του χαρακτήρα τους».

«Διατηρεί επιθετική στάση η Ελλάδα – Μεροληπτεί η ΕΕ»

Σύμφωνα με τον sigmalive, o τούρκος υπουργός Άμυνας, πρόσθεσε: «ο γείτονάς μας προσπαθεί να διατηρήσει την επιθετική στάση και τις προκλήσεις, αγνοώντας τόσο τις διεθνείς όσο και τις διμερείς συμφωνίες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Είναι δικαίωμά μας να αναμένουμε από τρίτα μέρη να εγκαταλείψουν αυτή τη στρατηγική τύφλωση και να ανοίξουν τα μάτια τους και να είναι αμερόληπτα και αντικειμενικά. Δυστυχώς, υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Οι ενέργειες της Ελλάδας ενάντια στις σχέσεις και τις συμφωνίες καλής γειτονίας αγνοούνται πάντα και οι σωστές ενέργειες της Τουρκίας διαστρεβλώνονται και χρησιμοποιούνται εναντίον της Τουρκίας. Περιμένουμε από τα τρίτα μέρη να εγκαταλείψουν αυτή τη συμπεριφορά και να εγκαταλείψουν ορισμένες από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν για δικούς τους σκοπούς, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την Ελλάδα, την ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο».

Στην τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης συμμετείχε μεταξύ άλλων ο διοικητής της στρατιωτικής μονάδας στο Αφγανιστάν, ο διοικητής της Λιβύης κι ο διοικητής στην «ΤΔΒΚ».

Ο Ακάρ ενημέρωσε επίσης για τη συμβολή των ΤΕΔ στην καταπολέμηση της πύρινης λαίλαπας στην νότια Τουρκία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ