Τρία τα πύρινα μέτωπα στη Εύβοια – Εντολή εκκένωσης της Σκεπαστής

Τρία τα πύρινα μέτωπα στη Εύβοια – Εντολή εκκένωσης της Σκεπαστής

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ έγινε γνωστό ότι έχει ξεσπάσει και νέο μέτωπο στην περιοχή Δάφνη που βρίσκεται κοντά στις Ροβιές.

Την καταστροφική τους πορεία συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό οι φλόγες στη Βόρεια Εύβοια με το πύρινο μέτωπο να μαίνεται ανεξέλεγκτο.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ έγινε γνωστό ότι έχει ξεσπάσει και νέο μέτωπο στην περιοχή Δάφνη που βρίσκεται κοντά στις Ροβιές. Παράλληλα, δόθηκε εντολή εκκένωσης και του χωριού Σκεπαστή, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Αυτή την ώρα ένας μεγάλος όγκος από πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και χωματουργικά μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας δίνουν μία πραγματική μάχη για να σταματήσουν τις φλόγες. 

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής είναι αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να την σταματήσουν, με τον περιφερειάρχη να διατηρεί αμφιβολίες, καθώς όπως δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ «και σήμερα το πρωί είχαμε καθηλώσει τη φωτιά στο ίδιο χωριό αλλά λίγο αργότερα πήρε πάλι διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες».

Νωρίτερα αποκλεισμένοι πολίτες μεταφέρθηκαν με το καράβι σε ασφαλές σημείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του evima.gr, έφτασε στις Ροβιές ferry boat, ούτως ώστε να μεταφέρει τους εγκλωβισμένους. Ανάμεσα τους υπήρχαν έγκυες και μωρά. Συνολικά 85 άτομα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Αιδηψού.

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας έχουν τεθεί το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και το Περιφερειακό Ιατρείο Αιδηψού στην Εύβοια μαζί με το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου ενισχύθηκε με ένα επιπλέον ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και επιπλέον φορητές φιάλες οξυγόνου που μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο Χαλκίδας. 

Εγκλωβισμένος βοσκό στις Ροβιές

Συγκλονίζει η έκκληση των παιδιών ενός βοσκού που βρίσκεται εγκλωβισμένος με τα ζώα του στις Ροβιές Ευβοίας.

Οι κόρες του  εγκατέλειψαν το σπίτι τους και με το ferry boat βρέθηκαν στην Αιδηψό για να γλιτώσουν από τη φωτιά και εκλιπαρούν για βοήθεια προκειμένου να σώθεί ο πατέρας του που είναι στο βουνό.

Μιλώντας στην κάμερα του star Κεντρικής Ελλάδας, κάνουν έκκληση να βρεθεί έστω και ένας πυροσβέστης στο σημείο, διότι ο πατέρας τους κινδυνεύει άμεσα.

«Χρειάζεται νερό γιατί θα καεί ζωντανός εκεί πάνω», λένε χαρακτηριστικά. 

Πύρινο μέτωπο με κατεύθυνση την Ιστιαία

Τώρα πλέον η φωτιά έχει βρει μπροστά της ένα παρθένο δάσος με πεύκα, τα οποία φτάνουν τα 30 και τα 40 μέτρα, το οποίο κατακαίει ακολουθώντας μία πορεία πλέον προς την Ιστιαία.

«Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει εκεί. Ίσως είναι το πιο εφιαλτικό μέτωπο»,σημειώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειάρχης ενώ δίδεται μία μεγάλη μάχη κυρίως από αέρος καθώς δεν μπορούν να πλησιάσουν επίγεια μέσα για να περιορίσουν την καταστροφική πορεία πυρκαγιάς.

Σε ό,τι αφορά τις αναζωπυρώσεις ο κ. Σπανός σημειώνει ότι «ιδιαίτερα για αυτές που βρίσκονται μέσα στο καμένο δεν υπάρχει διέξοδος, αλλά αντίθετα υπάρχουν αναζωπυρώσεις που βρίσκονται σε περιοχές που δεν έχουν καεί και από την μία στιγμή στην άλλη ενδέχεται να είναι το επόμενο πρόβλημα για την περιοχή».

Ο περιφερειάρχης, πάντως, αποφεύγει να κάνει την οποιαδήποτε εκτίμηση σε σχέση με τις καταστροφές τονίζοντας ότι «η φωτιά εκτείνεται σε μία έκταση που είναι περισσότερα από 25.000 στρέμματα».

«Υπάρχουν σπίτια, υπάρχουν αγροτικές εγκαταστάσεις, υπάρχουν υποδομές και υπάρχει και ένα φυσικό περιβάλλον το οποίο θυσιάζεται», σημειώνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ