Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λίμνη Εύβοιας – Στα 100 μέτρα από τις Κεχριές οι φλόγες

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λίμνη Εύβοιας – Στα 100 μέτρα από τις Κεχριές οι φλόγες

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα με τη φωτιά στην Εύβοια, με το μέτωπο στις Κεχριές να έχει φτάσει στα 100 μέτρα από το χωριό.

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα με τη φωτιά στην Εύβοια, με το πύρινο μέτωπο στις Κεχριές να έχει φτάσει στα 100 μέτρα από το χωριό.

Μιλώντας στο evima.gr, ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ανέφερε ότι έχουν εκκενωθεί 13 χωριά μέχρι τώρα, ενώ τα περισσότερα σπίτια κάηκαν στις Ροβιές.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναζωπύρωση υπάρχει και στη Σκεπαστή. To έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο γιατί η περιοχή είναι δύσβατη.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και τρία αεροπλάνα με δύο ελικόπτερα, αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσο συχνά επιχειρούν καθώς στην περιοχή η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή και επικρατούν δυνατοί άνεμοι.

112 στις Κεχριές

Νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι των Κεχριών εγκατέλειψαν άρον άρον το χωριό, καθώς οι ασταμάτητες φλόγες έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Λίγο πριν τις 10.00 εστάλη και επισήμως μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους των Κεχριών να εγκαταλείψουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το Μαντούδι.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λίμνη Εύβοιας

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ,η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων, του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 03-08-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου  και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 03 Φεβρουαρίου 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ