Εφιαλτική η κατάσταση στην Εύβοια – Εισήγηση για εκκένωση στο Μαντούδι και στο Κυμάσι

Εφιαλτική η κατάσταση στην Εύβοια – Εισήγηση για εκκένωση στο Μαντούδι και στο Κυμάσι

Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στην Εύβοια. Η Πυροσβεστική έχει κάνει εισήγηση για εκκένωση του Μαντουδίου και του Κυμασίου, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα δεκτή.

Η φωτιά στην Εύβοια παραμένει ανεξέλεγκτη, όπως και στην Αττική. Η φωτιά έχει περάσει στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού με τα πύρινα μέτωπα να έχουν, ουσιαστικά, ενωθεί. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη πυρκαγιά έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις ημέρες από τη Δάφνη του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Όπως δήλωσε στο evima.gr, ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοτζιάς: «Η φωτιά είναι μεγάλη και πέρασε και στον δικό μας δήμο. Έχουμε εκκενώσει τους οικισμούς της Κοκκινομηλιας, του Κρυονερίτη, των Μηλεών, των Βασιλικών και της Τσαπουρνιάς. Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε να τη διαχειριστούμε. Συνιστούμε ψυχραιμία και αλληλεγγύη».

Φωτιά στην Εύβοια: Επιχειρούν εναέρια μέσα

Από αέρος επιχειρούν δύο αεροπλάνα και αναμένονται και τρία ελικόπτερα, ανέφερε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού. Ωστόσο σκάφη του λιμενικού, καΐκια και ψαράδες έχουν επιστρατευθεί για τη διάσωση των κατοίκων των Βασιλικών και, μέχρι τώρα, έχουν γίνει περίπου 600 απεγκλωβισμοί. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να δυναμώσουν αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες, κάνουν τη μάχη με τις φλόγες ακόμα δυσκολότερη.

Το πολύ μεγάλο πύρινο μέτωπο του νησιού απειλούσε από το πρωί τα Βασιλικά και, πλέον, απειλεί ευθέως τον οικισμό που έχει εκκενωθεί.

«Προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής»

«Αυτές τις ώρες προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκκενώνουμε τα χωριά που κινδυνεύουν και παραμένουμε στο πύρινο μέτωπο με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μπουλντόζες για να σώσουμε σπίτια και περιουσίες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός που αυτή την ώρα βρίσκεται επικεφαλής της προσπάθειας και στα δύο χωριά. 

Κρίσιμη η κατάσταση στο Μαντούδι – Έχουν καεί 250 χιλιάδες στρέμματα

Την ίδια ώρα η Πυροσβεστική εισηγείται εκκένωση στον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Η καταστροφή είναι τεράστια είπε στο evima.gr ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι τώρα έχουν καεί 250.000 στρέμματα δάσους.

«Υπάρχει εισήγηση από την Πυροσβεστική για εκκένωση στο Μαντούδι και το Κυμάσι, αλλά δεν έχει αποφασιστεί για την ώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ