Φωτιά στην Ανατολική Μάνη – «Η μάχη είναι άνιση, ας μας ακούσουν κι ας στείλουν μέσα»

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη – «Η μάχη είναι άνιση, ας μας ακούσουν κι ας στείλουν μέσα»

Έχουν εκκενωθεί το Γύθειο και το Μαυροβούνι, με τους πολίτες να οδηγούνται προς την Σκάλα Λακωνίας. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Μάνης. Η φωτιά καίει αναξέλγκτη και καταστρέφει ό,τι βρίσκει στο διάβα της. Νωρίτερα δόθηκε εντολή να εκκενωθούν το Γύθειο και το Μαυροβούνι ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία απεγκλωβισμού ατόμων από παραλία της περιοχής.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ανατολική Μάνη, Γεωργία Λυροφώνη, απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων. «Έστω και την ύστατη στιγμή, ας μας ακούσουν όσοι διοικούν κι ας στείλουν μέσα», τόνισε μιλώντας στο Open.

 

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η φωτιά έχει φτάσει στο Γύθειο, ενώ οι πολίτες έχουν εγκλωβιστεί με τα οχήματά τους στην κίνηση και δεν μπορούν να φύγουν. «Η μόνη δίοδος είναι προς το χωριό Σκάλα. Αυτή την ώρα οι φλόγες είναι σε προάστιο του Γυθείου. Δεν μπορούν τα επίγεια μέσα να σώσουν την κατάσταση. Το μέτωπο είναι τεράστιο και οι άνεμοι ισχυροί. Όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, η μάχη όμως είναι άνιση».

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, δήλωσε με τη σειρά του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης». Εξήγησε, δε, πως «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου – Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου».

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από παραλία του Γυθείου:

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δέκα ατόμων από το Λιμενικό Σώμα από την παραλία Βαθύ Γυθείου, με ένα πλωτό σκάφος. Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης του Γυθείου και Μαυροβουνίου λόγω της πυρκαγιάς που καίει στην περιοχή και θεωρείται από τις πιο σοβαρές που έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Γύθειο, το οποίο έχει πνιγεί στους καπνούς με την Αστυνομία και την Τροχαία να προσπαθούν να συντονίσουν την κίνηση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες οδηγούνται προς την Σκάλα Λακωνίας, με την κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη αφού η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Από το Δήμο Ανατολικής Μάνης, ανακοινώνονται τα σημεία συγκέντρωσης δημοτών και επισκεπτών του δήμου που βρίσκονται σε οποιαδήποτε ανάγκη:

  • Γενικό Λύκειο Γυθείου
  • Κέντρο Πολιτισμού Γυθείου
  • 2ο Δημοτικό Γυθείου

Επιπλέον, ορίζονται ως σημεία συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης το Δημαρχείο Γυθείου, το Κέντρο Πολιτισμού και το Κλειστό Γυμναστήριο της Αρεόπολης. Τα έξοδα διατροφή και στέγασης όσων βρίσκονται στις πληττόμενες περιοχές καλύπτονται πλήρως από τον Δήμο. Για οποιαδήποτε ανάγκη και πληροφορία μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα επικοινωνία 2733360302, 2733360303, 6946558500 και 6936968173

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ