Πύρινη κόλαση στην Εύβοια – Οι φλόγες μπήκαν στις Γούβες και απειλούν το Πευκί – Συνεχείς εκκενώσεις διά θαλάσσης

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια – Οι φλόγες μπήκαν στις Γούβες και απειλούν το Πευκί – Συνεχείς εκκενώσεις διά θαλάσσης

Η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική. Κάτοικοι, οι οποίοι νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από το κράτος, αναγκάζονται να αφήσουν τον τόπο τους για να σωθούν, παίρνοντας μαζί τους μόνο τα απολύτως απαραίτητα

Ανεξέλεγκτα μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Εύβοια, με την πυρκαγιά απειλεί ανθρώπινες ζωές, ενώ στο πέρασμά της αφανίζει χιλιάδες στρέμματα πρασίνου και σπίτια.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική. Κάτοικοι, οι οποίοι νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από το κράτος, αναγκάζονται να αφήσουν τον τόπο τους για να σωθούν, παίρνοντας μαζί τους μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Το πρώτο μεγάλο πύρινο μέτωπο μπήκε στο χωριό Γούβες, σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα, με τους εν λόγω οικισμούς να κινδυνεύουν. Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες και, αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.

Σημειώνεται πως στο Πευκί βρίσκονται ferry boat καθώς και δυνάμεις του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού που θα μεταφέρουν τους κατοίκους σε ασφαλές σημείο. Ειδικότερα, σε ετοιμότητα βρίσκονται τρία σκάφη του Λιμενικού, δυο πλοία και δυο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ένα επιβατηγό, δυο τουριστικά σκάφη, αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη για πιθανή περισυλλογή κατοίκων και τουριστών.

Ήδη, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εκκενώσει τα χωριά, ενώ στο σημείο φτάνουν συνεχώς κάτοικοι και παραθεριστές. Προς το παρόν, οι αρμόδιες αρχές έχουν προχωρήσει στη διάσωση και περισυλλογή 349 ατόμων.

Οργή και θυμός από τους κατοίκους

Θυμός, θλίψη και απογοήτευση κατακλύζουν τους κατοίκους.

Όλες αυτές τις ημέρες, πιστεύουν ότι εγκαταλείφθηκε η περιοχή τους για να σωθούν άλλες. Ότι δεν πήγαν εναέρια μέσα από την αρχή, υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις, και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν λίγες.

Η απόγνωση των κατοίκων είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, καθώς βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη.

Εκατοντάδες σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις έχουν καεί και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καθώς η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, με τους τοπικούς άρχοντες και τους κατοίκους να καταγγέλλουν εδώ και ημέρες -ειδικά από σήμερα το πρωί- την απουσία ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ