Εφιάλτης δίχως τέλος στην Εύβοια – Νέα αναζωπύρωση στις Γούβες

Εφιάλτης δίχως τέλος στην Εύβοια – Νέα αναζωπύρωση στις Γούβες

Πανικός έχει προκληθεί από την νέα αναζωπύρωση στις Γούβες, ενώ πολλά και επικίνδυνα είναι και τα μέτωπα στο Αρτεμίσιο προμηνύοντας άλλη μια δραματική νύχτα.

Τεράστιες γλώσσες φωτιάς ξεπηδούν σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, ακόμη και σε χωριά που οι κάτοικοι νόμιζαν ότι κατάφεραν να σώσουν.

Πανικός έχει προκληθεί από την νέα αναζωπύρωση στις Γούβες, ενώ πολλά και επικίνδυνα είναι και τα μέτωπα στο Αρτεμίσιο προμηνύοντας άλλη μια δραματική νύχτα.

Οι καταγγελίες των κατοίκων για ελλιπή βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό συνεχίζονται για έκτη ημέρα, με τις προσπάθειες τόσο των ίδιων όσο και των δυνάμεων της πυροσβεστικής να αντιμετωπίσουν την φωτιά να δυσχεραίνεται από τις διακοπές νερού.

Νωρίτερα δόθηκε μεγάλη μάχη στο Πευκί. Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ του in.gr και του MEGA, που βρίσκονται στην περιοχή, δυστυχώς το δάσος γύρω από τον οικισμό κάηκε ολοσχερώς, ωστόσο, με εξαίρεση κάποια σπίτια, οι περιουσίες των ανθρώπων σώθηκαν, χάρη κυρίως στην αυτοθυσία των κατοίκων, αφού όλοι επισημαίνουν την έλλειψη επαρκών δυνάμεων της πυροσβεστικής και κυρίως εναέριων μέσων.

Ωστόσο, ο τρόμος των αναζωπυρώσεων μέσα στην νύχτα δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Συνεχείς έλεγχοι για εγκλωβισμένους

Την ίδια στιγμή στις παραλίες της βορειοανατολικής Εύβοιας ελέγχουν διαρκώς για τυχόν εγκλωβισμένους σκάφη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, νωρίς το βράδυ απεγκλωβίστηκαν 23 άτομα από διάφορες παραλίες τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πευκί Ευβοίας.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, φέρι μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Η αγωνία και η απόγνωση είναι ζωγραφισμένη τόσα στα πρόσωπα όσων μένουν για να παλέψουν με τη φωτιά όσο και εκείνων που εγκαταλείπουν τον τόπο τους.

Οι εικόνες που επικράτησαν το απόγευμα της Κυριακής στο Πευκί ήταν δραματικές.

Ηλικιωμένοι μεταφέρονταν με κάθε μέσο στο φέρι μποτ, που περιμένει στην παραλία.

Άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας, που δεν μπορούν να περπατήσουν, μεταφέρονται στα χέρια, ακόμα και πάνω σε κρεβάτια.  

Μεγάλη «μάχη» στο Πευκί

Λίγο πριν τις 18:30 η μεγάλη μάχη στην Εύβοια μεταφέρθηκε μέσα στο Πευκί, όπου το μέτωπο μπήκε στον οικισμό και έκαψε σπίτια.

Μέσα στον οικισμό υπήρχαν αρκετοί κάτοικοι – κυρίως νέοι σε ηλικία και από τα γύρω χωριά, οι οποίοι προσπαθούσαν με τα πενιχρά μέσα που είχαν, καθώς η υδροδότηση κόπηκε για μεγάλο διάστημα και τα πυροσβεστικά ξέμειναν από νερό, να ανακόψουν την καταστροφική πορεία της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ