Εφιάλτης δίχως τέλος στην Εύβοια – Τρόμος από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις – «Θα καούμε ζωντανοί, στείλτε αμέσως εναέρια»

Εφιάλτης δίχως τέλος στην Εύβοια – Τρόμος από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις – «Θα καούμε ζωντανοί, στείλτε αμέσως εναέρια»

Νέες αναζωπυρώσεις εντοπίζονται ανάμεσα στην βόρεια Εύβοια - Οργή των κατοίκων, καθώς καταγγέλλουν πως έμειναν και συνεχίζουν να παραμένουν μόνοι τους να παλεύουν με τον πύρινο εφιάλτη προκειμένου να σώσουν με τα πενιχρά μέσα που διέθεταν τα χωριά και τις περιουσίες τους.

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια, όπου μαίνονται για έβδομη ημέρα τα πύρινα μέτωπα. Η ευρύτερη περιοχή έχει καλυφθεί από τη φωτιά και τον καπνό, ενώ κάτοικοι, εθελοντές αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να σταματήσουν την ορμή της φωτιάς, με τις αναζωπυρώσεις πάντως να είναι συνεχείς και να απειλούν ξανά οικισμούς.

Για ακόμη μια ημέρα, δε, η οργή των κατοίκων ξεχειλίζει καθώς καταγγέλλουν πως έμειναν και συνεχίζουν να παραμένουν μόνοι τους να παλεύουν με τον πύρινο εφιάλτη προκειμένου να σώσουν με τα πενιχρά μέσα που διέθεταν τα χωριά και τις περιουσίες τους.

Πού έχουν φουντώσει οι φλόγες

Το πύρινο μέτωπο που έχει πάρει και πάλι διαστάσεις και προκαλεί προβληματισμό είναι από Γαλατσώνα προς Αβγαριά. Εκεί, οι φλόγες πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις που δεν σταματούν ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα.

Μάλιστα, έχουν φτάσει λίγα μέτρα από τα χωριά.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στο σημείο και δεν πρόκειται να τα εγκαταλείψουν, και κάνουν ό,τι μπορούν στο πλευρό των πυροσβεστών για να σώσουν τις περιουσίες τους. Ωστόσο, η ένταση των ανέμων στην περιοχή δεν βοηθάει το έργο τους, με την πυρκαγιά να επεκτείνεται πολύ γρήγορα, καίγοντας πυκνό δάσος.

Επίσης, ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση και στο χωριό Γερακιού

Επίσης, προσπάθειες να σταματήσει οι φλόγες καταβάλλονται τις τελευταίες ώρες και στις περιοχές ΓούβεςΑρτεμίσιο και Πευκί, όπου το πύρινο μέτωπο συνεχίζει την ολέθρια πορεία του. Μάλιστα, οι συνθήκες στο Αρτεμίσιο είναι ιδιαίτερα δυσμενείς καθώς δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ λιγοστό είναι το νερό, όπως και στο Πευκί.

Οι κάτοικοι φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να προστατεύσουν τα χωριά τους, στα οποία οι φλόγες έφτασαν χθες στα πρώτα σπίτια.

Σύμφωνα με το MEGA, οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή είναι συνεχείς και αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εστιάζεται σε τρία μέτωπα.  

«Θα καούμε ζωντανοί – Στείλτε αμέσως εναέρια μέσα»

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η βοήθεια από πτητικά μέσα παραμένει ελάχιστη. Στα πύρινα μέτωπα η κάμερα του MEGA κατέγραψε τέσσερα Canadair να πετούν, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το αν θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

«Έχουμε ξεμείνει από εχθές το απόγευμα από καύσιμα. Δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε τίποτα! Χωρίς εργαλεία δεν πάει. Τώρα ήρθαν αεροπλάνα και έριξαν νερό. Βενζίνα και πετρέλαιο χρειαζόμαστε. Θα καούμε ζωντανοί. Ήδη έχουμε καεί» δήλωσε οργισμένη και απευθύνοντας ύστατη έκκληση η πρόεδρος της Κοινότητας Ασμηνίου.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μόνοι μας. Έχουμε μόνο μία μπουλντόζα και τα παιδιά του χωριού. Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα. Θα καούμε!» πρόσθεσε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ