Ορατός από το διάστημα ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα – Πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι

Ορατός από το διάστημα ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα – Πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι

Ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 κατέγραψε τον καπνό από τη φωτιά λίγο μετά τις 11:00, όποτε και έφτασε πάνω από τη θάλασσα

Από το διάστημα φαίνεται ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Κερατέα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και απειλεί να περάσει στο δάσος του Εθνικού Δρυμού Σουνίου.

Ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 κατέγραψε τον καπνό από τη φωτιά λίγο μετά τις 11:00, όποτε και έφτασε πάνω από τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, στην εικόνα που παρουσιάζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo, με τη βοήθεια των ισχυρών βόρειων ανέμων που φυσούν, ο καπνός έφτασε μέχρι και τις Σπέτσες αργότερα το μεσημέρι.

Δείτε εικόνα

Πώς αναμένεται να εξελιχθούν οι φωτιές – Πότε θα σταματήσουν οι άνεμοι

Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει καθημερινά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε περιοχές όπου η επικινδυνότητα για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών αναμενόταν να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. 

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στη φωτιά στα Βίλια, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, αναμένεται βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών από το απόγευμα (από τις 18:00-19:00), με τους ανέμους που τώρα πνέουν με ένταση 5-6 μποφόρ να υποχωρούν στα 2 με 3 μποφόρ. 

Όσον αφορά στην Κερατέα, ο φυσικός και μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε ότι στην περιοχή αναμένεται να πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ τουλάχιστον μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γιαννόπουλος υπενθύμισε εξάλλου ότι η φωτιά «φτιάχνει» τον δικό της καιρό στην περιοχή όπου μαίνεται. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται το απόγευμα και μετά το βράδυ, ενώ την Τρίτη οι άνεμοι θα είναι ακόμα περισσότερο εξασθενημένοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ