Φωτιά στην Αττική – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Βίλια – Καλύτερη η εικόνα στη Λαυρεωτική

Φωτιά στην Αττική – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Βίλια – Καλύτερη η εικόνα στη Λαυρεωτική

Δύσκολη η κατάσταση στα Βίλια με τις φλόγες να κατακαίνε παρθένο δάσος. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο μέτωπο της Λαυρεωτικής είναι αισθητά βελτιωμένη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο για να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις

Ακόμα μία δύσκολη μέρα για την Αττική με τις φωτιές να ξεσπούν σε Λαυρεωτική και Βίλια.

Και ενώ η κατάσταση στη Λαυρεωτική έχει βελτιωθεί, καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και όχι ενεργό μέτωπο, στα Βίλια η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη με τις φλόγες να καίνε παρθένο δάσος στο όρος Πατέρα, ενώ η περιοχή είναι αρκετά δύσβατη και τα οχήματα της πυροσβεστικής δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το σημείο.

Όλη μέρα επιχείρησαν εναέρια μέσα που όμως τώρα έχουν αναγκαστικά αποσυρθεί.

Καμένα σπίτια και δασική έκταση

Σημειώνεται ότι έχουν καεί τρία σπίτια και συγκεκριμένα εξοχικές κατοικίες στον Άγιο Γεώργιο. Επίσης, από τις κατασκηνώσεις του Δήμου Ασπροπύργου έως και το Κρύο Πηγάδι έχει κοπεί τόσο το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και η υδροδότηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το θετικό είναι ότι από το απόγευμα και μετά έχουν πέσει οι άνεμοι, θετικό γεγονός για να περιοριστεί η φωτιά. 

Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Στη Λαυρεωτική επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τρείς ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, που προσπαθούν να αποτρέψουν τις αναζωπυρώσεις και να σβήσουν τις φωτιές.

Στα Βίλια επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα, που ωστόσο δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και δεν υπάρχουν δρόμοι.

Στην περιοχή της Λαυρεωτικής δόθηκε μέσα στην ημέρα εντολή εκκένωσης μέσω του 112 σε τρεις οικισμούς. Πρόκειται για τα χωριά Μαρκάτι, Συντερίναι και Άγιο Κωνσταντίνο.

Στην περιοχή γύρω από το Μαρκάτι δυστυχώς υπήρξαν και σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες, τα οποία βρισκόταν διάσπαρτα στην περιοχή αλλά και σπίτια στη Συντερίνα.

Ολονύχτια αγωνία στα Βίλια

Στο μεγάλο μέτωπο στα Βίλια εκκενώθηκαν εφτά οικισμοί. Πρόκειται για το Παλαιοχώρι, Άγιο Γεώργιο, Αγία Παρασκευή, Κρύο Πηγάδι, Μικρό και Μέγα Βυθοχώρι και Βενίζα.

Αυτήν τη στιγμή οι φλόγες είναι κοντά στα Βίλια, και οι κάτοικοι αγωνιούν για τα σπίτια τους. Η μάχη με τις φλόγες θα είναι ολονύχτια, καθώς δεν επιχειρούν εναέρια μέσα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα το σημείο.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο των Βιλίων μίλησε στο MEGA ο πρόεδρος της κοινότητας, Κώστας Μακρυνόρης. Ο κ. Μακρυνόρης ευχαρίστησε τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν άμεσα στην περιοχή. Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και δασικά μονοπάτια προκειμένου να μην κινδυνεύουν να καούν όλα τα δάση.

«Καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός της χώρας να ξεκαθαρίσει ποιος έχει την αρμοδιότητα για να τελειώνουμε. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με δέκα υπηρεσίες, που η μία δεν θα συμφωνεί με την άλλη» συμπλήρωσε.

Για εμπρησμό κάνει λόγο ο Πατούλης

Όσον αφορά το μέτωπο στα Βίλια, ο περιφερειάρχης Αττικής υποστήριξε πως το μεγάλο πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το όρος Πατέρα και ήδη έχουν εκκενωθεί οικισμοί της περιοχής.

«Έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα, όπως είχαμε ζητήσει, για να καταφέρουμε να προλάβουμε το χρόνο και να βοηθήσουν όσο περισσότερο γίνεται τα εναέρια μέσα» σημείωσε ο κ. Πατούλης, ο οποίος επανέλαβε ότι φαίνεται να υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για εμπρησμό στα μέτωπα που ξέσπασαν σήμερα στην περιοχή της Λαυρεωτικής.

«Θεωρώ ότι το βράδυ θα είναι δύσκολο αν δεν ελεγχθεί η φωτιά και στα δύο μέτωπα» ξεκαθάρισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ