Αφγανιστάν – Επανενώθηκε με τον πατέρα του το μωρό που πήρε ο πεζοναύτης πάνω από τα σύρματα

Αφγανιστάν – Επανενώθηκε με τον πατέρα του το μωρό που πήρε ο πεζοναύτης πάνω από τα σύρματα

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο μωρό δόθηκε στους πεζοναύτες επειδή χρειαζόταν ιατρική περίθαλψη και όχι για να ταξιδέψει προς τις ΗΠΑ και τώρα επανενώθηκε με τον πατέρα του.

Τον γύρο του κόσμου έκανε η φωτογραφία από την Καμπούλ, που αποτυπώνει την αγωνία που ζουν οι πολίτες του Αφγανιστάν μετά την ανακατάληψή της από τους Ταλιμπάν, με το μωρό που σήκωνε από τον φράχτη ένας πεζοναύτης.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο μωρό δόθηκε στους πεζοναύτες επειδή χρειαζόταν ιατρική περίθαλψη και όχι για να ταξιδέψει προς τις ΗΠΑ και τώρα επανενώθηκε με τον πατέρα του. Οι πεζοναύτες «κάνουν ό,τι μπορούν» για να επιστραφούν τα παιδιά στις οικογένειές τους, σημειώνει το Πεντάγωνο.

Αξιωματούχοι του Σώματος Πεζοναυτών επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι πράγματι ένας στρατιώτης παρέλαβε ένα παιδί όπως δείχνει το viral βίντεο. «Το μωρό που φαίνεται στο βίντεο μεταφέρθηκε σε μονάδα ιατρικής περίθαλψης στο σημείο και του παρασχέθηκε φροντίδα από επαγγελματίες υγείας. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το μωρό επανενώθηκε με τον πατέρα του και είναι ασφαλές στο αεροδρόμιο», δήλωσε ο ταγματάρχης Jim Stenger στο CBS News.

«Αυτό είναι ένα πραγματικό παράδειγμα του επαγγελματισμού των πεζοναυτών που βρίσκονται στο σημείο, οι οποίοι λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις σε μια δυναμική κατάσταση για την υποστήριξη των επιχειρήσεων εκκένωσης», πρόσθεσε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ