Αμερικανός πεζοναύτης σκέπασε με το τζάκετ του Αφγανό παιδάκι και μας κάνει να «λυγίσουμε»

Αμερικανός πεζοναύτης σκέπασε με το τζάκετ του Αφγανό παιδάκι και μας κάνει να «λυγίσουμε»

Ένας Αμερικανός αεροπόρος έδωσε στο παιδί τη στολή του για να ζεσταθεί ενώ το αγόρι κοιμόταν.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους που συνωστίζονταν σε αεροπλάνα που αναχωρούσαν την Κυριακή από το Αφγανιστάν με την ελπίδα να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν, ήταν ένα μικρό αγόρι, ταλαιπωρημένο και κουρασμένο.

Μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τι συνέβη στη συνέχεια: Ένας Αμερικανός αεροπόρος έδωσε στο παιδί τη στολή του για να ζεσταθεί ενώ το αγόρι κοιμόταν.

Η χειρονομία προκάλεσε επαίνους από στρατιωτικούς ηγέτες και υπογράμμισε τα διακυβεύματα των προσπαθειών εκκένωσης της Καμπούλ.

«Η γενναιότητα και η προσαρμοστικότητα που επέδειξαν οι Total Force Mobility Airmen τις τελευταίες ημέρες προκαλεί δέος», έγραψε στο Twitter ο στρατηγός Jacqueline D. Van Ovost, διοικητής της Command Mobility Command.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από το θαρραλέο, ικανό πνεύμα και περήφανος που υπηρετώ δίπλα τους», έγραψε το Ovost. «Προβολή αποφασιστικής δύναμης & παράδοση ελπίδας … Πάντα! #ProudtoBe».

Η στολή προσφέρθηκε από τον πεζοναύτη Nicolas Baron, C-17 loadmaster, επιβεβαιώνει το PEOPLE. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον 1ο Υπολοχαγό της Πολεμικής Αεροπορίας Mark Lawson.

Το αγόρι ήταν ένας από τους 823 επιβάτες στο C-17 που αναχώρησε από την Καμπούλ για το Κατάρ την Κυριακή, δήλωσε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας. Δεν ήταν σαφές με ποιον ταξίδευε το αγόρι αγνώστου ταυτότητας, αν και είναι κατανοητό ότι τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται για να απομακρυνθούν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ