Κορωνοϊός – Αυξάνονται οι νέοι που εμβολιάζονται – Οι πρωταθλητές και η κάλυψη ανά ηλικιακή ομάδα

Κορωνοϊός – Αυξάνονται οι νέοι που εμβολιάζονται – Οι πρωταθλητές και η κάλυψη ανά ηλικιακή ομάδα

Στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών έχουν εμβολιαστεί 60.000 άτομα δηλαδή ποσοστό 17% ενώ στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών έχει εμβολιαστεί το 7% δηλαδή 26.000 παιδιά

Στο… κατακόρυφο έχει φτάσει η αγωνία για τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ και το τέταρτο κύμα του κορονοϊού που καραδοκεί δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα εν όψει του Φθινοπώρου.

Οι μαθητές, οι οποίοι πλέον μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή στα θρανία, φαίνεται ότι… λαμβάνουν τα μέτρα τους και θωρακίζονται, απέναντι στον φονικό ιό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Open, στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών έχουν εμβολιαστεί 60.000 άτομα δηλαδή ποσοστό 17% ενώ στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών έχει εμβολιαστεί το 7% δηλαδή 26.000 παιδιά.

Η μετάλλαξη Δέλτα που σύμφωνα με τους ειδικούς «οργιάζει» στις νεαρότερες ηλικίες, γεγονός που φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει κάποια κινητοποίηση καθώς 373.000 νέοι 18 έως 24 ετών έχουν εμβολιαστεί.

Πάντως, «πρωταθλητές» του εμβολιασμού είναι οι ηλικιωμένοι, ιδιαίτερα όσοι εντάσσονται στην ομάδα 75-79 ετών καθώς έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 86%.

Σύμφωνα, δε, με τα στατιστικά του εμβολιασμού, έχουν πραγματοποιηθεί 5.991.224 εμβολιασμοί με τουλάχιστον μια δόση, ενώ 5.697.216 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Έχουν κλειστεί 220.000 νέα ραντεβού

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε λόγο για πολύ ικανοποιητική αύξηση του αριθμού των ραντεβού για εμβολιασμό μετά τις 16 Αυγούστου.

Ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι 220.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, εκ των οποίων οι 8.150 υγειονομικοί. Παράλληλα, εκτίμησε ότι μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες ο αριθμός των υγειονομικών που δεν θα εμβολιαστεί θα είναι πολύ μικρός.

Υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, με μια σειρά στελεχών της να δηλώνουν ότι το μέτρο βρίσκεται στο «τραπέζι» των συζητήσεων, με το σενάριο αυτό να έρχεται ακόμα πιο κοντά σε περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα χειροτερέψει περαιτέρω.

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι η εστίαση και η ψυχαγωγία, τα σώματα ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η εκπαίδευση και κάποιοι τομείς του λιανικού εμπορίου.

Χαρακτηριστικά άλλωστε είναι τα λόγια και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας υπάρχει στο τραπέζι ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών, και αυτό αφορά όλες τις επαγγελματικές ομάδες όπως εκπαιδευτικούς ή σώματα ασφάλειας. «Θα προχωρήσουμε σε ό,τι πρέπει να προχωρήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ