Φινλανδία – Τρεις έφηβοι καταδικάστηκαν επειδή βασάνισαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου συμμαθητή τους

Φινλανδία – Τρεις έφηβοι καταδικάστηκαν επειδή βασάνισαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου συμμαθητή τους

Τρεις έφηβοι στη Φινλανδία καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης, γιατί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν πρώην συμμαθητή τους

Σε ποινές κάθειρξης από 8 έως 10 χρόνια καταδικάστηκαν την Παρασκευή τρεις έφηβοι, οι οποίοι υπέβαλαν σε βασανιστήρια και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν πρώην συμμαθητή τους, μια υπόθεση που προκάλεσε αποτροπιασμό στη Φινλανδία.

Οι τρεις ανήλικοι, ηλικίας 16 ετών την εποχή που διέπραξαν το έγκλημα, τον Δεκέμβριο του 2020, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία. Τους μήνες πριν την δολοφονία παρενοχλούσαν κατ’ επανάληψη το θύμα τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το θύμα, ένα αγόρι επίσης 16 ετών, που ζούσε σε μια δομή φιλοξενίας, δέχτηκε «σαδιστική» επίθεση επί πολλές ώρες και, τελικά, άφησε την τελευταία του πνοή στις 4 Δεκεμβρίου, σε ένα πάρκο της Κόσκελα, στα βόρεια προάστια του Ελσίνκι.

Η υπουργός Εσωτερικών, Μαρία Οχισάλο, χαρακτήρισε «σοκαριστικό» το έγκλημα.

Οι τρεις δράστες, που γνώριζαν το θύμα τους από την εποχή που όλοι τους πήγαιναν στον παιδικό σταθμό, δήλωσαν αθώοι. Ο θάνατος του 16χρονου προήλθε από εγκεφαλικές κακώσεις και διάτρηση πνεύμονα λόγω καταγμάτων στα πλευρά.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι τρεις έδρασαν από κοινού και προκάλεσαν περισσότερα από 100 τραύματα στο σώμα του θύματός τους.

Η υπόθεση αυτή έφερε στο φως και τις αδυναμίες των κοινωνικών δομών για νέους στη Φινλανδία. Η δομή φιλοξενίας, όπου έμενε ο 16χρονος, παρέλειψε να τον αναζητήσει, όταν δεν εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο μετά τον ξυλοδαρμό του. Το πτώμα του βρέθηκε μόλις την Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σχεδόν ένας στους δύο εφήβους, ηλικίας 14-16 ετών, που ζει σε κάποιο ίδρυμα στη Φινλανδία, έχει δεχτεί απειλές ή έχει πέσει θύμα παρενόχλησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ