Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν καλούν πρώην αξιωματούχους να επιστρέψουν – Συνεχίζεται η προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση

Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν καλούν πρώην αξιωματούχους να επιστρέψουν – Συνεχίζεται η προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση

Μετά την ανακοίνωση της προσωρινής κυβέρνησης του Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν καλούν πρώην αξιωματούχους να επιστρέψουν στη χώρα, τη στιγμή που επιθυμούν την αναγνώριση από περιφερειακές και μεγάλες δυνάμεις

Μετά την ανακοίνωση της προσωρινής κυβέρνησης του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, ο στόχος για διεθνή αναγνώριση παραμένει στο ισλαμιστικό κίνημα. Ο προσωρινός πρωθυπουργός Μουλά Χασάν Αχούντ, μιλώντας στο Al Jazeera, κάλεσε πρώην αξιωματούχους να επιστρέψουν στη χώρα με την ασφάλειά τους να είναι εγγυημένη.

Οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευτεί για μία ευρεία κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει όλα τα ρεύματα και τις εθνότητες του Αφγανιστάν, κάτι το οποίο ζητούν επίμονα χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα. Η κυβέρνηση που ανακοινώθηκε είναι προσωρινή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα λειτουργίας ενός – ανύπαρκτου εν πολλοίς – μέχρι τώρα κρατικού μηχανισμού, και η δέσμευσή τους είναι ότι ευθύνη αυτής της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει όλες τις πολιτικές και πολιτειακές διαδικασίες.

Στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ, ο Χαάν Αχούντ τόνισε ότι τα ηγετικά στελέχη των Ταλιμπάν αντιμετωπίζουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στον αφγανικό λαό. «Υποστήκαμε μεγάλες απώλειες για αυτήν την ιστορική στιγμή και η εποχή της αιματοχυσίας στο Αφγανιστάν τελείωσε», είπε.

Νέο μήνυμα από τον πρώην πρόεδρο Ασράφ Γάνι
Την ίδια στιγμή ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ασράφ Γάνι, που εγκατέλειψε τη χώρα όταν οι Ταλιμπάν έμπαιναν στην Καμπούλ παίρνοντας μαζί του βαλίτσες με μετρητά από το ταμείο, επανέρχεται με ένα νέο μήνυμα ζητώντας συγγνώμη από τον αφγανικό λαό, λέγοντας ότι δεν ήθελε να τον εγκαταλείψει.

Σε δήλωσή του στο Twitter μετά την ανακοίνωση της προσωρινής κυβέρνησης, ο Γάνι επαναλαμβάνει ότι έφυγε από την Καμπούλ μετά από παρότρυνση της ασφάλειάς του, και αρνείται τις κατηγορίες ότι έφυγε μαζί με τα χρήματα.

«Το να φύγω από την Καμπούλ ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου, αλλά πίστευα ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε την αιματοχυσία και να σώσω την Καμπούλ και τα 6 εκατομμύρια πολίτες της», αναφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ