Απόλυση και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε όσους εκδίδουν και λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Απόλυση και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε όσους εκδίδουν και λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, για τα κενά στο ΕΣΥ μετά τις αναστολές εργασίας και για το χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα.

Με απόλυση και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι εκδίδουν ή λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού τόνισε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΜEGA, o νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Το σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών είναι αρκετά ασφαλές ως πολύ ασφαλές. Και η λειτουργία του δεν έθεσε σε κίνδυνο το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σε οποιαδήποτε περιοχή μιλάμε, μιλάμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το σύστημα δεν παραβιάζεται. Παραβιάζεται μόνο αν υπάρχει κάποιος επίορκος ο οποίος έχει τους κωδικούς και μπαίνει στο σύστημα. Και χάρη στις άμυνες του συστήματος μπορούμε να βρούμε αυτές τις περιπτώσεις» σημείωσε, κάνοντας λόγο ότι υπάρχουν λίγες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ και σε αυτόν που λαμβάνει πλαστό πιστοποιητικό

«Η ΕΔΕ οδηγεί σε απόλυση, αν κριθεί ότι κάνει αυτή την πράξη. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική ποινή που υπάρχει είναι απόλυση και ποινή 5.000 ευρώ. Και σε αυτόν που δίνει το πιστοποιητικό και σε αυτόν που το λαμβάνει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τους ανεμβολίαστους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα ανέφερε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να ληφθούν σκληρότερα μέτρα από το πρόστιμο μετά από έλεγχο.

Σε σχέση με την αναστολή των υγειονομικών και τα κενά που έχουν προκύψει, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως θα καλυφθούν από μετακινήσεις μεταξύ νοσοκομείων, ενώ παραδέχτηκε ότι είναι πιο δύσκολο να βρεθούν γιατροί και νοσηλευτές που θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους.

Έκανε λόγο, μάλιστα, ότι απέδωσε το μέτρο «δεύτερης ευκαιρίας» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. «Εμβολιάστηκαν υγειονομικοί 1,2,3 Σεπτεμβρίου αρκετοί υγειονομικοί. Πίστευαν ότι η πολιτεία θα κάνει πίσω».

Εμβολιαστικό πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η Ελλάδα έχει το καλύτερο εμβολιαστικό σύστημα στην Ευρώπη. Όπως ανέφερε στην Ελλάδα το ραντεβού για εμβολιασμό ερχόταν με ένα sms, σε αντίθεση με την Γερμανία που έπρεπε ο πολίτης να επισκεφθεί το εμβολιαστικό κέντρο.

Σε ερώτηση για το αν έγινε κάποιο λάθος στη διαχείριση του εμβολιαστικού προγράμματος από την κυβέρνηση, τη στιγμή που το 40% των πολιτών είναι ανεμβολίαστοι, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως η κυβέρνηση επένδυσε από την αρχή στην εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού.

Σε σχέση με τις αντιφατικές συστάσεις για το AstraZeneca και για το πόσο αυτές επηρέασαν την απόφαση των πολιτών να εμβολιαστούν, ο κ, Πλεύρης ανέφερε πως οι διαφορετικές οδηγίες δεν συντέλεσαν στην αύξηση των ανεμβολίαστων, γιατί θα μπορούσαν να επιλέξουν ένα άλλο εμβόλιο.

Ο στόχος αυτήν τη στιγμή είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, καθώς οι ΜΕΘ γεμίζουν από ανεμβολίαστους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ