Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Και για τα δικαστήρια ψέματα οι... λαλάκηδες. Η συνήθεια που έγινε λατρεία.
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σαμπάνια – Προς εκτόνωση η διαμάχη Ρωσίας και Γαλλίας για τη χρήση του όρου

Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας και ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας συμφώνησαν στη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα βρει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει

Σαμπάνια – Προς εκτόνωση η διαμάχη Ρωσίας και Γαλλίας για τη χρήση του όρου | to10.gr

Στην έναρξη συνομιλιών προκειμένου να βρουν λύση στη μεταξύ τους διαμάχη για τη σαμπάνια συμφώνησαν Γαλλία και Ρωσία, γεγονός που ανακούφισε τις γαλλικές επιχειρήσεις που ανησυχούσαν για την παρουσία τους στη σημαντική ρωσική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμίζουμε πως, από τον Ιούλιο, ρωσικός νόμος επιβάλει στους Γάλλους παραγωγούς  να χρησιμοποιούν στα μπουκάλια τους τον όρο «αφρώδης οίνος και όχι «σαμπάνια», δίδοντας μόνο στους εγχώριους παραγωγούς το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη λέξη «Shampanskoye», που είναι το ρωσικό αντίστοιχο της σαμπάνιας.

Η κίνηση της Μόσχας έκανε έξαλλους τους Γάλλους παραγωγούς που ανέστειλαν τις αποστολές σαμπάνιας προς τη Ρωσία, ενώ η γαλλική κυβέρνηση είχε απειλήσει τη Μόσχα με προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Συμφωνία για εξεύρεση λύσης

Τελικά, ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Ζυλιέν Ντενορμαντί γνωστοποίησε σήμερα με ανάρτησή του στο Twitter ότι συμφώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Γεωργίας της Ρωσίας, Σεργκέι Λέβιν, να εργαστούν για την εξεύρεση λύσης στη διαμάχη.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία ομάδας εργασίας που θα περιλαμβάνει αξιωματούχους και εκπροσώπους της οινοπαραγωγικής βιομηχανίας και από τις δύο χώρες.

Η κίνηση έρχεται μερικές ημέρες αφότου οι Γάλλοι παραγωγοί σαμπάνιας, οι οποίοι παράγουν το διάσημο αφρώδες κρασί από τους αμπελώνες της περιοχής της Σαμπάνιας στη βορειοανατολική Γαλλία και η ετικέτα των οποίων προστατεύεται σε πολλές χώρες, αποφάσισε να ξεκινήσει και πάλι τις εξαγωγές στη Ρωσία.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από