Τουρκική προκλητικότητα – Κανένας εφησυχασμός – Eνδεχόμενο να επαναληφθούν περιστατικά στο Αιγαίο

Τουρκική προκλητικότητα – Κανένας εφησυχασμός – Eνδεχόμενο να επαναληφθούν περιστατικά στο Αιγαίο

Τα πράγματα είναι δύσκολα και είναι ένας αγώνας διαρκείας που δεν λύθηκε πέρυσι και μας ακολουθεί», υπογραμμίζει επί του θέματος ο Δημήτρης Καιρίδης.

Συνεχίζονται οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία.

Μάλιστα, σήμερα η προκλητικότητα της Άγκυρας χτύπησε «κόκκινο», καθώς δεκάδες μαχητικά της γειτονικής χώρας εισήλθαν οπλισμένα στον ελληνικό εναέριο χώρο, με συνέπεια να σημειωθούν και εμπλοκές με ελληνικά.

Για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο μίλησε στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης.

Οι δύο αιχμές του δόρατος της Τουρκίας παραμένουν
«Ο Ερντογάν έκανε μια αναδίπλωση το καλοκαίρι σε σχέση με το κακό 2020, όχι μόνο προς τα εμάς αλλά και μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης με τους Άραβες, ακόμα και τους Αρμένιους» σημείωσε ο κ. Καιρίδης, υπογραμμίζοντας ότι:

«Οι δύο αιχμές του δόρατος της Τουρκίας παραμένουν: το ένα είναι η γαλάζια πατρίδα, η αμφισβήτιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στη θάλασσα -στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, και το άλλο που αφορά στους Άραβες και του μουσουλμανικού κόσμου που είναι η Ιερουσαλήμ και όλη αυτή η προσπάθεια δύναμη της Τουρκίας να προβληθεί ως ηγέτιδα δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου».

Για το ενδεχόμενο να επαναληφθούν περιστατικά με το στόλο των δύο χωρών να βρίσκονται στο Αιγαίο, ο Δημήτρης Καιρίδης σημείωσε πως «πάντα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο».

Η Τουρκία έχει πιεστεί
«Δεν θα πρέπει ποτέ να εφησυχάζουμε. Τα πράγματα με την Τουρκία είναι δύσκολα και είναι ένας αγώνας διαρκείας που δεν λύθηκε πέρυσι και μας ακολουθεί» συμπλήρωσε.

Επίσης, ανέφερε ότι «η Τουρκία έχει πιεστεί και βρίσκεται σε μια προσπάθεια συνεννόησης με τις ΗΠΑ, ενώ ενοχλείται από όποια σταδιακή γεωστρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης, όμως επιμένει στα ζητήματα της θάλασσας».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Καιρίδης υποστήριξε πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, τονίζοντας ότι συνάντηση των δύο ηγετών δεν έχει προγραμματιστεί.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα δεχθεί να τον συναντήσει και να συζητήσουν για τις εξελίξεις μεταξύ των δύο χωρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ