Λέκκας – Ιδιαίτερο φαινόμενο το μπαράζ των σεισμών στη Θήβα – Τι ανησυχεί τους σεισμολόγους

Λέκκας – Ιδιαίτερο φαινόμενο το μπαράζ των σεισμών στη Θήβα – Τι ανησυχεί τους σεισμολόγους

Η σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα, συνεχίζεται εδώ και 4 μήνες περίπου, με τον μεγαλύτερο σεισμό να είναι αυτός των 5,1 ρίχτερ που εκδηλώθηκε στις αρχές Ιουλίου.

«Ιδιαίτερο φαινόμενο», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού, Ευθύμιος Λέκκας, το μπαράζ των σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Θήβα, όπου καταγράφηκαν δεκάδες σεισμοί (πάνω από 80) με τον μεγαλύτερο από αυτούς να έχει μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερο φαινόμενο, καθώς αυτή η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται εδώ και 4 μήνες περίπου, με τον μεγαλύτερο σεισμό να είναι αυτός των 5,1 ρίχτερ που εκδηλώθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Από τότε έχουμε συνεχώς δονήσεις που μάλιστα ακολουθούν μια αυξομειούμενη δομή, άλλες φορές είναι λίγες, άλλες γίνονται περισσότερες με αποκορύφωμα χθες που σημειώθηκαν δεκάδες δονήσεις, ευτυχώς όμως πολύ μικρού μεγέθους.

Τι ανησυχεί τους σεισμολόγους

Ο κ. Λέκκας συμπλήρωσε, πώς «όπως έχουμε συζητήσει στην επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου, πρόκειται για μια ιδιόρρυθμη ακολουθία και μάλλον πάμε σε απόσβεση».

Υπογράμμισε, επίσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1,  ότι η περιοχή δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό από 5,2 -5,3 ρίχτερ.

Ο μόνος λόγος ανησυχίας είναι η παρατεταμένη διάρκεια που ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Πρόσθεσε όμως πως ένας σεισμός της τάξης των 5.2 – 5,3 ρίχτερ που θεωρείται πως είναι η οροφή για την περιοχή, μπορεί να είναι επιβλαβής για παλιά κτήρια και γι΄αυτό έχει δοθεί η οδηγία στους κατοίκους να μην προσεγγίζουν παλιά σπίτια και ετοιμόρροπες κατασκευές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ