Εταιρεία απέλυσε άντρα λόγω… διάρροιας

Εταιρεία απέλυσε άντρα λόγω… διάρροιας

Ένας άντρας στον Καναδά απολύθηκε από τη δουλειά του εξαιτίας διάρροιας. Τα αφεντικά του τον υποψιάστηκαν ότι είχε μολυνθεί από κορωνοϊό κι έτσι τον έδιωξαν.

Ένας άντρας στον Καναδά απολύθηκε από τη δουλειά του εξαιτίας διάρροιας. Τα αφεντικά του τον υποψιάστηκαν ότι είχε μολυνθεί από κορονοϊό κι έτσι τον έδιωξαν.
Η ιστορία ξεκινά στα τέλη Νοέμβρη του 2020, όταν ο υπάλληλος καθαριότητας Τζέρεμι Αρνό και οι συνάδελφοί του στην Terrapure Environmental είχαν αναλάβει να καθαρίσουν ένα εργοστάσιο στην πόλη Κρόφτον, στη Βρετανική Κολομβία.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μέχρι εκεί, ο Αρνό έφαγε μερικές φτερούγες κοτόπουλο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Την επομένη ένιωσε πόνους στο στομάχι και είχε διάρροια όλο το μεσημέρι.
Ποτέ του δεν είχε συμπτώματα δυσφορίας στο αναπνευστικό σύστημα.
Την άλλη μέρα, ο άντρας παρουσιάστηκε για δουλειά, αλλά ακόμα δεν αισθανόταν καλά και επέστρεψε στο ξενοδοχείο του.
Παρά τα προβλήματα στην κοιλιακή χώρα που αντιμετώπιζε, ο Αρνό αποφάσισε να πάει για φαγητό με κάποιον φίλο σε μια διπλανή πόλη, ενώ οι προϊστάμενοί τού είχαν ζητήσει να αυτοπεριοριστεί στο δωμάτιό του και του ζήτησαν να κάνει τεστ για κορονοϊό.
Ο Αρνό περίμενε για αρκετή ώρα στο ακουστικό για να κλείσει το ραντεβού για την εξέταση, μην παίρνοντας όμως απάντηση έκλεισε το τηλέφωνο και έκανε μόνος του το τεστ, που βγήκε αρνητικό.
Ωστόσο, η εταιρεία του τον απέλυσε για απειθαρχία, με τον ισχυρισμό ότι δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές, παραβίασε την απομόνωση και δεν παρουσίασε τα αποτελέσματα του τεστ κορονοϊού.
Όταν ο Αρνό έχασε τη δουλειά του δεν δίστασε να υποβάλλει μήνυση σε ένα εργατικό δικαστήριο, που αποφάσισε τελικά υπέρ του.
Ο δικαστής αποφάνθηκε ότι υπήρχε ασάφεια στα πρωτόκολλα της εταιρείας για τον κορονοϊό και ο Αρνό δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς για όσα έπρεπε να κάνει.
«Απλά και μόνο υπάρχει μια πανδημία δεν σημαίνει πως ένας εργοδότης έχει το δικαίωμα να ζητά τεστ κορονοϊού για το οποιοδήποτε σύμπτωμα που έχει κάποιος από τους υπαλλήλους» ανέφερε ο δικαστής Πολ Λαβ αποφασίζοντας υπέρ του Αρνό και διατάζοντας της εταιρεία να τον προσλάβει ξανά.
Πηγή: sputniknews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ