Φωτογραφίες από τη στιγμή της επίθεσης των ακροδεξιών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφίες από τη στιγμή της επίθεσης των ακροδεξιών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

«Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτέθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία. Τραυμάτισαν τέσσερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή» αναφέρει η οργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Φωτογραφίες από τη στιγμή της δολοφονικής -όπως καταγγέλλει- επίθεσης που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από ακροδεξιούς στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί έδωσε στη δημοσιότητα η κομματική οργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην κομματική ιστοσελίδα του 902.

Επίθεση με δολοφονικά μέσα

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση του ΚΚΕ περιγράφει τα «δολοφονικά μέσα» με τα οποία έγινε η επίθεση από τους ακροδεξιούς ενώ σημειώνει ότι τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Ναζιστική συμμορία

«Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση με αλυσίδες και άλλα δολοφονικά μέσα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, την ώρα που πραγματοποιούσαν μαζική πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής προς τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία για τη συσπείρωση και συμπόρευση με ΚΚΕ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτέθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία. Τραυμάτισαν τέσσερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή. Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι. Η δράση τους πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση, να απομονωθεί ο φασισμός».

Ν’ αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση

Η Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών. Να προστατέψει την ελεύθερη πολιτική δράση, τη δράση του κινήματος από τις επιθέσεις τους. Ο λαός να τους απομονώσει στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς».

Σημειώνεται ότι η επίθεση της ομάδας των ακροδεξιών έγινε στα μέλη της ΚΝΕ καθώς μαζί με το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τον λαό διακινούσαν και ενημερωτικά υλικά και μοίραζαν προσκλήσεις ενόψει της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν οι οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ το ερχόμενο Σάββατο στις 6 Οκτώβρη στις 6:30μμ στην στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης με σύνθημα: «Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισε τον! Με οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα! Με δυνατό ΚΚΕ!».

Υπενθυμίζεται ότι η Σταυρούπολη τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας της δράσης φασιστών και ακροδεξιών με ορμητήριο το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ της περιοχής. 

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης μετά την επίθεση υπέβαλε μήνυση, ενώ έγιναν και δεκάδες προσαγωγές υπόπτων από την αστυνομία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ