Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί – Ένας τραυματίας (vids)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί – Ένας τραυματίας (vids)

Το συλλαλητήριο οργάνωσαν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, με αιχμή την αντίθεσή τους στην κατάθεση αγωγής από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με σκοπό να χαρακτηριστεί η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, ως παράνομη και καταχρηστική

Απόκλητη επίθεση από την αστυνομία καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 600 μέλη της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ, που πραγματοποιούσαν πορεία προς τη Βουλή, έφτασαν στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας.

Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, κάνοντας χρήση χημικών, καθώς ήθελαν μια λωρίδα κυκλοφορίας ανοιχτή στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για τις διαδηλώσεις, ενώ οι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν και απλώθηκαν σε όλο τον δρόμο, με αποτέλεσμα να δεχθούν την επίθεση των ΜΑΤ, που εκείνη την ώρα περνούσαν από το πλάι της πορείας. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε.  

Το συλλαλητήριο οργάνωσαν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, με αιχμή την αντίθεσή τους στην κατάθεση αγωγής από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με σκοπό να χαρακτηριστεί η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, ως παράνομη και καταχρηστική.

Την στήριξή της στις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ