Νορβηγία – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από την επίθεση με το τόξο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρομοκρατική επίθεση

Νορβηγία – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από την επίθεση με το τόξο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρομοκρατική επίθεση

Μετά τη δολοφονική επίθεση στη Νορβηγία έχει συλληφθεί ένας άνδρας.

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες υπάρχουν στη Νορβηγία μετά τη δολοφονική επίθεση στην πόλη Κόνγκσμπεργκ, ενώ ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί. Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα NRK υπάρχουν περισσότεροι νεκροί, τουλάχιστον πέντε. Μεταξύ των τραυματιών πρέπει να είναι και ένας πολιτικός αστυνομικός.

Η πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου καθησύχασε τους πολίτες λέγοντας ότι η Αστυνομία έχει τον έλεγχο, ενώ έστειλε τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Μόνικα Μέλαντ έκανε λόγο για «πολύ σοβαρό περιστατικό», ενώ τόνισε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα και ο Δήμος της περιοχής έχει τεθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Επίσης, σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα.

Ξύπνησαν μνήμες από την επίθεση Μπρέιβικ

Μνήμες από το 2011 ξύπνησε η σημερινή δολοφονική επίθεση. Θυμίζουμε ότι στις 22 Ιουλίου 2011, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σκότωσε 77 ανθρώπους με βομβιστική επίθεση κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο πριν να ανοίξει πυρ εναντίον μιας θερινής κατασκήνωσης της Νεολαίας του Εργατικού Κόμματος (AUF) στο νησί Ουτόγια.

Τι είχε δηλώσει ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας

«Δυστυχώς, επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και, δυστυχώς, επίσης πολλοί νεκροί», δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας, Όιβιντ Άας. Αρνήθηκε, πάντως, να δώσει αριθμό θυμάτων. Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NRK, επικαλούμενος πηγές, έκανε λόγο αρχικά για τουλάχιστον 4 νεκρούς στις επιθέσεις.

«Ο άνδρας συνελήφθη. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, αυτό το άτομο έδρασε μόνο του», συμπλήρωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Δείτε βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ