Squid Game – Βρετανικό συμβούλιο προειδοποιεί γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τη σειρά

Squid Game – Βρετανικό συμβούλιο προειδοποιεί γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τη σειρά

Το κεντρικό συμβούλιου του Bedfordshire έστειλε e-mail στους γονείς και τους κηδεμόνες της περιοχής καλώντας τους να «είναι σε εγρήγορση αφού άκουσαν αναφορές ότι παιδιά και νέοι αντιγράφουν βίαια παιχνίδια από τη νέα σειρά του Netflix Squid Game».

Ένα συμβούλιο στη νότια Αγγλία συμβούλεψε τους γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τη σειρά του Netflix Squid Game, αφού οι αναφορές ότι παιδιά ηλικίας μόλις έξι ετών αντιγράφουν τις βίαιες προκλήσεις του.

Το κεντρικό συμβούλιου του Bedfordshire έστειλε e-mail  στους γονείς και τους κηδεμόνες της περιοχής καλώντας τους να «είναι σε εγρήγορση αφού άκουσαν αναφορές ότι παιδιά και νέοι αντιγράφουν βίαια παιχνίδια από τη νέα σειρά του Netflix Squid Game».

Σημειώνεται, πως στη σειρά, οι διαγωνιζόμενοι παίζουν με έπαθλο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ωστόσο όσοι δεν καταφέρουν να περάσουν τις πίστες… δολοφονούνται.

Αν και πολλά από τα παιχνίδια που εμφανίζονται στη σειρά απαιτούν εξειδικευμένα όπλα και εξοπλισμό, μερικά από αυτά είναι βίαιες εκδοχές κλασικών παιδικών παιχνιδιών, που μπορούν εύκολα να παίξουν τα παιδιά.

Πολλά παιδιά δεν παρακολουθούν τη σειρά αλλά τη γνωρίζουν μέσω των προκλήσεων στο TikTok, όπου οι χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης δημοσιεύουν τις δικές τους εκδόσεις των παιχνιδιών.

Ορισμένες αναφορές λένε ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν σωματική βία στην παιδική χαρά για να τιμωρήσουν τους ηττημένους, μιμούμενοι την ποινή του παιχνιδιού που θέλει τον ηττημένο να πεθαίνει, όπως αναφέρει ο Guardian. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το « κόκκινο φως – πράσινο φως» (το παιχνίδι «αγαλματάκια ακούνητα» στην Ελλάδα) – στο οποίο οι παίκτες προσπαθούν να φτάσουν σε μια γραμμή τερματισμού ενώ ένας δίνει το σύνθημα με γυρισμένη την πλάτη. Οι παίκτες πρέπει να παγώνουν επιτόπου κάθε φορά που η κούκλα γυρίζει. 

Υπήρξαν επίσης προειδοποιήσεις για το παιχνίδι με κηρήθρα, το οποίο απαιτεί από τους παίκτες να κόψουν ένα από τα τέσσερα σχήματα σε ένα λεπτό δίσκο με κηρήθρα χρησιμοποιώντας βελόνα χωρίς να σπάσουν το σχήμα. Αυτό έγινε δημοφιλές στο TikTok, προκαλώντας φόβους ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να καούν με καραμελωμένη ζάχαρη εάν προσπαθήσουν να φτιάξουν την κηρήθρα τα ίδια.

Το email του συμβουλίου του Central Bedfordshire έλεγε: «Υπήρξαν πρόσφατα ορισμένες αναφορές σχετικά με τα παιδιά και τους νέους που έπαιζαν το Squid Game ενώ ήταν στο σχολείο».

Το Squid Game προβάλλεται επίσης σε άλλες πλατφόρμες όπως το YouTube και το TikTok, και δεδομένης της δημοτικότητας των παιχνιδιών στη σειρά, προγραμματιστές έχουν δημιουργήσει διάφορα μίνι-παιχνίδια βασισμένα στο Squid Game στο Roblox και σε άλλες πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών.

«Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα ότι τα παιδιά δεν πρέπει να παρακολουθούν το παιχνίδι καλαμαριών, η παράσταση είναι αρκετά γραφική με πολύ βίαιο περιεχόμενο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ