Κούβα – Υψηλά οι δείκτες της πανδημίας – Αναμένουν σταδιακή μείωση

Κούβα – Υψηλά οι δείκτες της πανδημίας – Αναμένουν σταδιακή μείωση

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στην Κούβα έχει φθάσει τους 8.058 νεκρούς επί συνόλου 934.965 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο.

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 2.197 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 21 ασθενείς με την COVID-19.

«Σταδιακή μείωση»

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στο κράτος της Καραϊβικής έχει φθάσει τους 8.058 νεκρούς επί συνόλου 934.965 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο.

«Δεν αναμένουμε ραγδαία μείωση των αριθμών, αλλά σταδιακή», σημείωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του κουβανικού υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, διευκρινίζοντας ότι τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 8.683, αριθμός που χαρακτήρισε ακόμη υψηλό, παρά την υποχώρησή του.

Στην επαρχία Πινάρ δελ Ρίο, επίκεντρο της κρίσης τελευταία, ο δείκτης επίπτωσης βρίσκεται στα 1.745,1 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και παραμένει ο υψηλότερος στη χώρα. Καταγράφηκαν 389 μολύνσεις σε 24 ώρες.

Οι εμβολιασμοί

Οι υγειονομικές αρχές της νήσου επιτάχυναν την εκστρατεία ανοσοποίησης με εμβόλια παραγόμενα εγχωρίως.

Ως τώρα έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus πάνω από το 60% του πληθυσμού (11,2 εκατ. κάτοικοι), κατά τα επίσημα δεδομένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ