Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Θα μπορούσαν στην ΕΠΟ να μην πάρουν προπονητή και να ορίσουν μια ειδική επιτροπή για τον πάγκο της Εθνικής. Τι, όχι;
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θεοδωρίδου – Η πολιτική εμβολιασμών για όσους έχουν νοσήσει – Προς έγκριση η δεύτερη δόση Johnson & Johnson

Η Μαρία Θεοδωρίδου στην επίσημη ενημέρωση των συντακτών Υγείας αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα

Θεοδωρίδου – Η πολιτική εμβολιασμών για όσους έχουν νοσήσει – Προς έγκριση η δεύτερη δόση Johnson & Johnson | to10.gr

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, η κ. Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναφέρθηκαν στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταξύ άλλων η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών με το εμβόλιο κατά της γρίπης, στην πολιτική που ακολουθείται για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού σε όσους έχουν νοσήσει αλλά και στην χορήγηση της δεύτερης δόσης Johnson % Johnson.

Σημείωσε για ακόμα μία φορά ότι τα παιδιά νοσούν και έχουν υψηλό ιικό φορτίο. Συνέστησε εμβολιασμό και με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού και με αυτό κατά της γρίπης αλλά για τα

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να γίνει μέχρι τέλη Νοεμβρίου. Όπως διευκρίνισε η κ. Θεοδωρίδου, η σύσταση για εμβολιασμό των παιδιών με το εμβόλιο κατά της γρίπης είναι για όσα έχουν υποκείμενα νοσήματα και για όσα έχουν ευάλωτο άτομο στο περιβάλλον.

Για όσους νόσησαν
Για όσους νόσησαν από κοροναϊό η σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είναι για εμβολιασμό με μία δόση. Έτσι είναι πολύ πιο αποτελεσματική η ανοσία από αυτή που έχει το άτομο από τη φυσική μόνο νόσηση.

Σύμφωνα με μελέτη, τα άτομα που ενώ νόσησαν δεν έκαναν εμβόλιο είχαν 2,34 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο επαναλοίμωξης σε σχέση με τους εμβολιασθέντες.

Όσον αφορά στο μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Joηnson, μπορεί να χορηγηθεί δεύτερη δόση μετά από δύο μήνες σε άτομα άνω των 18 ετών. Η απόφαση αυτή είναι προς έγκριση από τους διεθνείς οργανισμούς. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα το εμβόλιο αυτό προσφέρει αποτελεσματικότητα 90% με τη δεύτερη δόση.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από