Ζαούτης για Θεσσαλονίκη – Η κατάσταση είναι δύσκολη – SOS για τις παρελάσεις

Ζαούτης για Θεσσαλονίκη – Η κατάσταση είναι δύσκολη – SOS για τις παρελάσεις

Μας ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα, υπάρχει ειδικό σχέδιο για παιδιά.

Μια κινητή μονάδα εμβολιασμού θα στηθεί από την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εμβολιάζει τους ενδιαφερόμενους πολίτες, όλων των ηλικιών, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, όπως τονίστηκε μετά τη συνάντηση που είχαν το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Νέο κέντρο εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη
Το νέο κέντρο εμβολιασμού θα βρίσκεται στην περιοχή του «Μακεδονία Παλλάς», πίσω απο το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι να αξιοποιηθεί το γυάλινο περίπτερο για να υπάρχει μόνιμη έδρα για τον εμβολιασμό. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε άλλες δυο κινητές μονάδες θα διατεθούν για τις ανάγκες απομακρυσμένων χωριών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Το εμβόλιο πηγαίνει στον πολίτη και δεν χρειάζεται ο πολίτης να αναζητήσει το εμβόλιο. Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, είπε στις δηλώσεις του ο κ.Ζέρβας, προσθέτοντας πως «κάθε συμπολίτης μας, να δεχτεί το τεράστιο δώρο της επιστήμης. Η μόνη λύση για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα είναι να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Να πάμε κοντά στον πολίτη, στα σχολεία ώστε μέσα σε αυτή τη χρόνια να τελειώσουμε με την πανδημία».

Ζαούτης για παρελάσεις – Μας ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα
Για το εορταστικό τριήμερο και τις παρελάσεις ο δήμαρχος υπογράμμισε πως θα πρέπει να λαμβάνουν όλοι τις απαραίτητες προφυλάξεις με μάσκες και αποστάσεις. «Με ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα και κάνω έκκληση να συνεχίσουμε να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με μάσκες και προφυλάξεις. Η πόλη χρειάζεται την κανονικότητα και πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να εμβολιαστούμε», επανέλαβε.

Για την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο κ.Ζαούτης είπε πως θα επισκεφτεί τις υποδομές του ΕΟΔΥ και τις κινητές μονάδες στη ΔΕΘ ενώ υπογράμμισε και αυτός από την πλευρά του πως «από το νούμερο 1 εως και το 10 για να τελειώνουμε με την πανδημία είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, δεν είναι νέο πλέον, έχουν εμβολιαστεί πάνω από 6 δις παγκοσμίως και θεωρώ ότι είναι ο μόνος δρόμος που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε για να τελειώνουμε με την πανδημία».

Δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη
Ερωτηθείς ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ για τις λιτανείες και τις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν, είπε πως «τα μέτρα είναι (αυτά)που λέμε από την αρχή. Αποστάσεις, μάσκα, να αποφύγουμε το συνωστισμό», ενώ χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας όμως «πως η πίεση στα νοσοκομεία δεν είναι ίδια και αυτό είναι αποτέλεσμα του εμβολιασμού. Υπάρχει διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ, εάν εμβολιαστούμε σε μεγαλύτερο ποσοστό, δεν θα χρειάζεται να κάνουμε συζητήσεις για την παρέλαση».

Κρούσματα στα παιδιά – Έχει αναπτυχθεί ειδικό σχέδιο
Τέλος, για τα κρούσματα στα παιδιά ο κ.Ζαούτης είπε πως «είχε αναπτυχθεί ένα σχέδιο για τα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις κλινικές παίδων επειδή παγκοσμίως είδαμε μια σημαντική αύξηση στα παιδιατρικά κρούσματα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και εξαιτίας του γεγονότος ότι τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν αυτή τη στιγμή. Ήταν ένα σχέδιο για να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι . Βλέπουμε μια αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων στα παιδιά. Αποτελούν 25-30% των κρουσμάτων αλλά ευτυχώς δεν έχουμε δει μεγάλη αύξηση σε νοσηλείες στα παιδιά και πολύ σοβαρά νοσήματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ