Εθνικό πένθος για τη Φώφη Γεννηματά την Τετάρτη, ημέρα της κηδείας

Εθνικό πένθος για τη Φώφη Γεννηματά την Τετάρτη, ημέρα της κηδείας

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Με απόφαση του πρωθυπουργού κηρύσσεται εθνικό πένθος την Τετάρτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος.

Ελάχιστος φόρος τιμής

Παράλληλα η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη.

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινής Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

»Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Λαϊκό προσκύνημα

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πέθανε στις 12:04, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», βυθίζοντας σε πένθος τον πολιτικό κόσμο.

Μαχήτρια στη ζωή, δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα: Αυτοί οι τρεις χαρακτηρισμοί, θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» τη Φώφη Γεννηματά, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας.

Σε όλη την πολιτική διαδρομή της, ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Λουλούδια στο έδρανό της στη Βουλή

Νωρίτερα λουλούδια στο έδρανο στο οποίο καθόταν στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά άφησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνστανίνος Τασούλας, αποτίοντας φόρο τιμής στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Όπως είπε ο ίδιος «τα λουλούδια που άφησα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων στο έδρανό της είναι αγκαλιασμένα με τα λουλούδια που άφησαν οι βουλευτές της. Ωραία λουλούδια και άσπρα, ως ταίριαζαν πολύ στην προσωπικότητά της, τους αγώνες της αλλά και την παρακαταθήκη της, η οποία είναι υποχρέωση όλων μας να συνεχιστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, το προεδρείο της Βουλής και οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και των υπόλοιπων κομμάτων τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη μιας -όπως είπε ο κ. Τασούλας- σπουδαίας πολιτικού, καλής φίλης, άξιας μάνας, μιας πολιτικού η οποία δικαίωσε αυτή την ιδιότητα.

Τα λόγια είναι φτωχά να περιγράψουν την απώλεια

Με ανείπωτη θλίψη το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρέτησαν την πρόεδρό τους Φώφη Γεννηματά. «Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Συγκλονισμένος αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά ο πολιτικός κόσμος. Συλλυπητήρια μηνύματα έστειλαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ