Χάος στις εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης – Αριθμός ρεκόρ στα επείγοντα

Χάος στις εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης – Αριθμός ρεκόρ στα επείγοντα

Ρεκόρ τριετίας στο Ιπποκράτειο και αριθμός - ρεκόρ στα επείγοντα για κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ.

Το αδιαχώρητο επικρατεί πλέον καθημερινά στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με εκατοντάδες πολίτες να προσέρχονται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών του κοροναϊού αλλά και στα εξωτερικά ιατρεία για τις υπόλοιπες παθήσεις.

Ο ρυθμός προσέλευσης των ασθενών είναι σταθερά αυξανόμενος με τους πολίτες να αναγκάζονται να περιμένουν ατελείωτες ώρες μέχρι να εξεταστούν. Οι υγειονομικοί σημειώνουν ότι πλέον η πίεση είναι αφόρητη, ανάλογη -αν όχι μεγαλύτερη- με αυτήν του περσινού Νοεμβρίου, καθώς από τη μια τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα είναι αυξημένα, ενώ από την άλλη υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη προσέλευση ασθενών με άλλες παθήσεις. Άλλωστε, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας τα νοσοκομεία είχαν γίνει «μονοθεματικά», ενώ δεν λειτουργούσαν τα εξωτερικά τους ιατρεία.

Αριθμός – ρεκόρ στα επείγοντα για κοροναϊό στο ΑΧΕΠΑ

Χαρακτηριστική είναι η εφημερία του νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, στη διάρκεια της οποίας πέρασαν από τα ΤΕΠ του covid 200 άτομα, αριθμός – ρεκόρ για το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα από αυτούς οι 179 διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, αν και τελικά για νοσηλεία εισήχθησαν οι 20. Ωστόσο, η αναμονή ήταν πολύ μεγάλη, καθώς, όπως εξηγούν υγειονομικοί, οι ασθενείς, πέρα από τα τεστ τα οποία κάνουν, πρέπει να υποβληθούν σε σειρά εξετάσεων.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr πολίτης, ο οποίος κατέφυγε στα ΤΕΠ του ΑΧΕΠΑ για να εξεταστεί μαζί με τη σύζυγό του και τον μικρό τους γιο, όλοι τους θετικοί στον κορωνοϊό, στο τμήμα επικρατούσε το αδιαχώρητο. Έφτασαν στο νοσοκομείο στις 4 μετά το μεσημέρι και μέχρι τις 9.30 το βράδυ είχε εξεταστεί μόνο η σύζυγός του, οπότε εξαντλημένοι από την αναμονή αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

«Αφενός η προσέλευση είναι μεγάλη, αφετέρου όλα τα νοσοκομεία είναι αποδυναμωμένα σε προσωπικό, καθώς συνολικά 750 εργαζόμενοι βγήκαν σε αναστολή. Και βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κάτι που θα αποσυμφόριζε πολύ τα νοσοκομεία από περιστατικά ασθενών που δεν χρειάζονται νοσηλεία», εξήγησε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του δ.σ. του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της ότι σταδιακά θα χρειαστεί να δοθούν κι άλλες κλίνες από την κοινή νοσηλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ρεκόρ τριετίας στο Ιπποκράτειο

Ρεκόρ τριετίας σημειώθηκε και στην τελευταία εφημερία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, από τα «καθαρά» ΤΕΠ του οποίου πέρασαν 1.200 ασθενείς, ενώ πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση και στο αντίστοιχο τμήμα covid. Τον Γολγοθά που πέρασε περιέγραψε πολίτης, ο οποίος πήγε στα επείγοντα μαζί με τη σύζυγό του που παρουσίασε άλλου είδους συμπτώματα. «Πήγαμε με ασθενοφόρο και παρότι ήταν άλλου είδους περιστατικό -άλλωστε είμαστε και οι δύο εμβολιασμένοι- έκριναν ως ύποπτο κάποιο σύμπτωμα και μας έστειλαν στο τμήμα covid. Εκεί γινόταν χαμός. Μάλιστα, μία κυρία μας είπε ότι περίμενε περίπου οχτώ ώρες για να βγουν τα αποτελέσματά της. Επειδή ήταν κρίσιμη η κατάσταση της γυναίκας μου κι επιπλέον φοβήθηκα μήπως κολλήσουμε, αναγκάστηκα να την πάρω και να πάω σε ιδιωτική κλινική», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκρατείου, Χρήστος Τζελέπης, τόνισε πως οι ρυθμοί προσέλευσης συνεχώς αυξάνονται και πρόσθεσε πως η αναμονή των ασθενών είναι τουλάχιστον τρεις με πέντε ώρες. Σε ό,τι αφορά τα «καθαρά» περιστατικά, σημείωσε πως, δυστυχώς, λόγω του φόβου του κορωνοϊού πολλοί αναβάλλουν τις εξετάσεις τους, με αποτέλεσμα να φτάνουν στα νοσοκομεία σε βαριά κατάσταση και να χρειάζονται νοσηλεία.

Πηγή: voria

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ