Γυναικοκτονία – Δύο δολοφονημένες γυναίκες από τους συντρόφους τους στην Τουρκία – Την άφησε να πεθάνει στον δρόμο

Γυναικοκτονία – Δύο δολοφονημένες γυναίκες από τους συντρόφους τους στην Τουρκία – Την άφησε να πεθάνει στον δρόμο

Δύο γυναικοκτονίες έχουν συγκλονίσει την Τουρκία

Ενώ η Ελλάδα μετράει 13 γυναικοκτονίες κι ενώ ακόμα δεν έχουν στεγνώσει τα δάκρια από τη δολοφονία της Νεκταρίας στην 

Σε μια άλλη γυναικοκτονία στη βορειοδυτική επαρχία Kocaeli, ένας άνδρας με το όνομα Ali Akbaba πυροβόλησε την 44χρονη σύντροφό του, Seyhan Gözer, η οποία ήθελε να τερματίσει τη σχέση τους. 

Όταν ένας οδηγός ταξί παρενέβη για να βοηθήσει την Gözer, η οποία πάλευε να επιβιώσει, ο Akbaba απείλησε τον οδηγό λέγοντας: «Αφήστε την να πεθάνει». Η γυναίκα τελικά υπέκυψε στο τραύμα της.

Περίπου 82 γυναίκες δολοφονήθηκαν μόνο τις πρώτες 81 ημέρες του 2021, σύμφωνα με την Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu μια οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών που καταγράφει περιστατικά έμφυλης βίας.

Πανδημία γυναικοκτονιών

Η έμφυλη βία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στην Τουρκία. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα από τον Sezgin Tanrıkulu, υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), σχεδόν 7.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα γυναικοκτονίας κατά τη διάρκεια των 18 ετών που το AKP είναι στην εξουσία.

Παρά τα ανησυχητικά δεδομένα, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε στις 20 Μαρτίου διάταγμα για την απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης (CoE) για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, πιο γνωστή ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, μια διεθνή συμφωνία που αποσκοπεί στην προστασία τα δικαιώματα των γυναικών και την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας στις κοινωνίες, προκαλώντας οργή στην Τουρκία και τη διεθνή κοινότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ