Κορωνοϊός – Εικόνες «πολέμου» στα νοσοκομεία – Στα όριά τους οι υγειονομικοί

Κορωνοϊός – Εικόνες «πολέμου» στα νοσοκομεία – Στα όριά τους οι υγειονομικοί

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία

Τα ασθενοφόρα τρέχουν, οι διάδρομοι των νοσοκομείων γεμίζουν ράντζα και οι υγειονομικοί φωνάζουν πως η κατάσταση είναι παραπάνω από οριακή και ο κίνδυνος να έχουμε την κατάρρευση του συστήματος είναι ορατός.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων που έφτασαν τους 486 και οι νέες εισαγωγές που ήταν 411, είναι ένα βήμα από το όριο.

«Αυτό είναι ένα σχετικά είναι μεγάλο νούμερο. Το όριο στο οποίο θα πιεστεί το υγειονομικό σύστημα είναι περίπου 550» είπε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας.

Τα κρούσματα και σήμερα αναμένονται κοντά στις 8.500. Κλιμάκωση και στους νεκρούς με έκρηξη στους 120. βλέπει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης τα Χριστούγεννα.

Την ίδια ώρα. και το ιικό φορτίο δείχνει ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας και οι ειδικοί προεξοφλούν χειρότερους αριθμούς κάθε μέρα. «Η δυναμική της πανδημίας δείχνει ότι βραχυπρόθεσμα θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων» είπε ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής αναλυτικής Χημείας.

Στα νοσοκομεία όλης της χώρας η κατάσταση είναι ήδη εφιαλτική, τα πιο δύσκολα όμως έχουν ήδη φανεί στα νοσοκομεία της Λάρισας, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.

Οι γιατροί ελπίζουν πως κάποιοι δεν θα χρειαστούν κλίνη ΜΕΘ.

«Θα περιμένουμε και άλλες διασωληνώσεις από εδώ και πέρα τις επόμενες ημέρες. Σήμερα θα φροντίσουμε να ανιχνεύσουμε ποιοι είναι δυνατόν να πάνε σπίτι και ποιοι στην αρωγή», είπε ο Διαμαντής Χλωρός, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα νοσοκομεία της χώρας. Η ανάγκη επίταξης γιατρών και του ιδιωτικού τομέα επανέρχεται. Στην επαρχία ήδη κλινικές έχουν επιστρατευτεί.

Συνολικά από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, 12 ασθενείς με κοροναϊό έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο του Βόλου. Σήμερα το πρωί, πέντε ασθενείς κατέληξαν εντείνοντας την ανησυχία για τη μεγάλη θνησιμότητα που παρουσιάζει η ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου.

«Πρέπει να κάνουμε τον εμβολιασμό άμεσα και να φοράμε μάσκες παντού, μέσα έξω», τόνισε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Παύλος Μαλινδρέτος, νεφρολόγος μέλος ΔΣ Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου.

Οι ΜΕΘ Covid στο νοσοκομείο που λειτουργεί ο κ. Μαλινδρέτος είναι πλήρεις, με 8 στις 8 να είναι καλυμμένες. «Είμαστε δύσκολα, η ΜΕΘ είναι γεμάτη. Σήμερα ο αριθμός των εισαγωγών κάμφθηκε και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Για τη διασπορά του ιού της πανδημίας σε κλινική μη covid, η Εισαγγελία του Βόλου έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα, ώστε να διαπιστωθούν αν και ποιοι έχουν την ευθύνη της διασποράς.

Για να σταματήσει η επέλαση της πανδημίας, ο Νίκος Καπραβέλος προτείνει γενικό απαγορευτικό στους ανεμβολίαστους. «Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα, να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά».

Την ανάγκη μέτρων θα τονίσει και ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος ο οποίος προεξοφλεί πως θα χρειαστεί άμεσα να στενέψουν τα πράγματα.

Η κυβέρνηση επιμένει πως δεν θα υπάρξει γενικό lockdown και ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως, αν υπάρχουν πρόσθετα μέτρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους.

Η εστίαση πάντως αντιδρά με πανελλαδικό λουκέτο στις 16 του μήνα λόγω των νέων μέτρων που διώχνουν πελάτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ