Πλεύρης – «Δεν πρόκειται να ξανακλείσει η χώρα – Το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει» (vid)

Πλεύρης – «Δεν πρόκειται να ξανακλείσει η χώρα – Το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει» (vid)

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μίλησε για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό.

Σε δηλώσεις για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι άνω του 85% είναι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ, ενώ το ίδιο ποσοστό υπάρχει και στους θανάτους. Το ΕΣΥ πιέζεται, ειδικά στις περιοχές που η εμβολιαστική κάλυψη είναι μικρότερη.

Για τις ΜΕΘ

Έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν, τόνισε ο υπουργός. Έχει εξασφαλιστεί τεχνική υποδομή και για νοσηλεία εκτός ΜΕΘ, σημείωσε. «Το ΕΣΥ αντέχει, είναι σταθερό. Έχει διατεθεί το σύνολο των κλινών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα που είναι κενές», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης. «Το έχουμε ενισχύσει με άνω των 12 χιλιάδων επικουρικό προσωπικό, 2.000 μόνιμο προσωπικό και 2.000 επικουρικό προσωπικό».

Στις περιοχές που υπάρχει ένταση του κορωνοϊού υπάρχουν πάνω από 700 απλές κλίνες διαθέσιμες από τον ιδιωτικό τομέα.

«Υπάρχει συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα και στην Αττική», υπογράμμισε ο υπουργός. «Από σήμερα ενεργοποιήθηκε η επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών. Υπήρξε το τελευταίο διάστημα προσέλευση ιδιωτών γιατρών», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Για τους εμβολιασμούς

137 χιλιάδες ραντεβού έχουν κλειστεί για πρώτη δόση. Η τρίτη δόση κινείται σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Με την πρώτη δόση έχει εμβολιαστεί το 75% του ενήλικου πληθυσμού και το 65% του γενικού πληθυσμού.

Αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο

Στη συνέχεια ο υπουργός επανέλαβε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός χθες. Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, ενώ θα υπάρξει και αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο.

Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη και για αυτό πάρθηκε το μέτρο για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά προστατευτικό, σημείωσε ο υπουργός Υγείας. Να τηρήσουμε τη συμφωνία που έχουμε κάνει με την κοινωνία να μην πάμε σε lockdown.

To ΕΣΥ πιέζεται, αλλά αντέχει επανέλαβε ο κ. Πλεύρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ