Καιρός – Προειδοποίηση Αρναούτογλου – Αυτές οι περιοχές θα «πνιγούν» τις επόμενες ώρες

Καιρός – Προειδοποίηση Αρναούτογλου – Αυτές οι περιοχές θα «πνιγούν» τις επόμενες ώρες

Καιρός: Αγριεύει, δυστυχώς, επικίνδυνα ο καιρός, καθώς τις επόμενες ώρες θα σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής.

Καιρός: Αγριεύει, δυστυχώς, επικίνδυνα ο καιρός, καθώς τις επόμενες ώρες θα σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής.

Δείτε όσα αναφέρει ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

Την Τρίτη, τις πρωινές ώρες στη δυτική, κεντρική Μακεδονία και τα πιο βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές ομίχλες με μικρή πιθανότητα να βρέξει τοπικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα παραμείνει άστατος με μπόρες και καταιγίδες από τα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου και στα περισσότερα κεντρονότια τμήματα του Ιονίου μέχρι και την κεντρική, δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Πιο τοπικά και ασθενή θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική – βορειοανατολική Πελοπόννησο, Στερεά, Εύβοια μέχρι και τις Σποράδες.

Στις Κυκλάδες θα είναι άστατος ο καιρός μέχρι και πριν το μεσημέρι και κυρίως στα βόρεια τμήματα του συμπλέγματος ενώ και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα υπάρξει περισσότερη αστάθεια με διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, θα έχουμε περισσότερες βροχές στη δυτική, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία ενώ στη νοτιοδυτική χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Καιρος Αρναουτογλου: Θα «χτυπήσει» και την Αττική

Στην κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο όπως επίσης και την Στερεά καθώς και την Αττική αναμένεται μέχρι και αργά το απόγευμα έντονη αστάθεια με βροχές, καταιγίδες κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρές.

Ειδικότερα, η Αττική θα έχει άστατο καιρό και όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες όπου δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, στην Θεσσαλονίκη, τις πρωινές ώρες θα έχει κατά τόπους πυκνές ομίχλες ενώ στη Χαλκιδική δεν αποκλείεται να βρέξει ασθενώς. Προς το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες όσο πιο νότια, τόσο πιο δυνατές θα είναι. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρος Αρναουτογλου: Δείτε αναλυτικά:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Η ανάλυση της ΕΜΥ για την πορεία της κακοκαιρίας

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού (ΕΔΕΚ) δείχνει πως θα υπάρξουν διαδοχικές διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από την Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο λόγω της κυκλοφορίας των συστημάτων από τα δυτικά προς τα ανατολικά (ζωνική κυκλοφορία), με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα (Ιόνιο και Δυτικά Ηπειρωτικά) που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Από σήμερα Δευτέρα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο.

Την Τρίτη οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα πάντως τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται τα ύψη βροχής 24ωρου . Στον πρώτο τα ύψη βροχής από Δεyτέρα έως και Τρίτη 12:00 UTC και στον επόμενο από Τρίτη έως Τετάρτη 12:00 UTC

Μάλιστα με σχετική ανάρτηση στο Twitter, η ΕΜΥ δείχνει τα ύψη βροχής ανά 6ωρο, καθώς και δύο χάρτες με τον δείκτη EFI (Extreme Forecast Index) o οποίος μας δείχνει την επικινδυνότητα των βροχοπτώσεων σύμφωνα με τον χρωματικό κώδικα που χρησιμοποιούμε στο Meteoalarm.

Καιρος | Το δελτίο της ΕΜΥ

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με την κακοκαιρία να συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού απο την ΕΜΥ. Παράλληλα η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σημειώνει ότι έρχεται και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα (22-11-2021) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ αναφέρει:

1. Σήμερα Δευτέρα (22-11-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Αύριο Τρίτη (23-11-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

3. Την Τετάρτη (24-11-2021) τα έντονα φαινόμενα του καιρού θα συνεχιστούν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

3. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση την Παρασκευή (26-11-2021).

Πηγή: newsme.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ