Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Εντάξει, δεν μπήκαν και με πιστόλι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλλον...
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θεσσαλονίκη – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Ζητούν να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία, να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, να παύσει άμεσα η αναστολή εργασίας των υγειονομικών και να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

Θεσσαλονίκη – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς | to10.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την κατάσταση στη δημόσια υγεία. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών είναι να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία, να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, να σταματήσει «εμπορευματοποίηση» της υγείας με πρόσχημα την πανδημία, καμία περιστολή των ήδη μειωμένων χειρουργικών επεμβάσεων στο ΕΣΥ, μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων, την άμεση παύση της αναστολής εργασίας των υγειονομικών, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, καθώς και  υποδομές, προσωπικό, εξοπλισμό, εργαστήρια και αντιδραστήρια χωρίς όρους, «για να δοθεί η μάχη για την υγεία του λαού χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία, μέσω της πλατείας Αγίας Σοφίας και της οδού Τσιμισκή, που κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος, σημείωσε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία «έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, γιατί η κυβέρνηση και το κράτος δεν έλαβαν κανένα από τα μέτρα που ζητούσαν οι υγειονομικοί όλο αυτό το διάστημα».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από