Κατσαφάδος – «Πρέπει να συζητηθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και στα Σώματα Ασφαλείας»

Κατσαφάδος – «Πρέπει να συζητηθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και στα Σώματα Ασφαλείας»

Πλήρως εμβολιασμένο το 70% των στελεχών του Λιμενικού Σώματος

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα και στα Σώματα Ασφαλείας», σημείωσε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, υποστηρίζοντας παράλληλα την απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως «όλα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι 9 στους 10 που χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό είναι πάνω από 60 χρονών και 7 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι άνω των 60 ετών».

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος, στην Ελλάδα έχει γίνει πια «συνήθεια» να χάνουμε από κορωνοϊό 80-100 ανθρώπους καθημερινά, γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση πήρε μια δύσκολη απόφαση, όχι να τους τιμωρήσει, αλλά να τους προστατεύσει.

Πλήρως εμβολιασμένο το 70% των στελεχών του Λιμενικού

Όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμών στο Λιμενικό Σώμα, είπε πως τα στελέχη του Λιμενικού είναι περίπου 7.500 άτομα, εκ των οποίων το 70% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Εστιάζοντας στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο κ. Κατσαφάδος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα στα Σώματα Ασφαλείας. Επειδή ο κορωνοϊός είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, το οποίο δυστυχώς μας κρύβει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις, θεωρώ ότι πρέπει να είναι ανοιχτό το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στα Σώματα Ασφαλείας».

Αποδοτικοί οι έλεγχοι στα πλοία

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας τόνισε, επίσης, ότι «πρώτα για τη δική μας ευθύνη και μετά για τον συμπολίτη μας, πρέπει να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα που έχουν ορίσει οι ειδικοί», αναφορικά με τον τομέα ευθύνης του.

«Το Λιμενικό Σώμα, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά ακόμη και σήμερα, δεν έχει σταματήσει να κάνει ελέγχους στα λιμάνια. Σε πάνω σε 26.000 ανθρώπους, ενώ ήταν με το εισιτήριο στο χέρι, τους απαγορεύτηκε να επιβιβαστούν στο πλοίο, γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα υγειονομικά έγγραφα», δήλωσε ο κ. Κατσαφάδος, επισημαίνοντας ότι έλεγχοι γίνονταν και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Σχετικά με το ποιος ελέγχει τους επιβάτες εντός των πλοίων, διευκρίνισε ότι αυτό πρέπει να το κάνει το προσωπικό του πλοίου και η πλοιοκτήτρια εταιρεία. «Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου δεν παρατηρήθηκε κάποια έξαρση στα νησιά. Πράγμα που σημαίνει ότι έγιναν έλεγχοι και οι έλεγχοι ήταν αποδοτικοί», είπε.

Σχολιάζοντας το θέμα της ακρίβειας και το κατά πόσο έπληξε την ακτοπλοΐα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως «η κυβέρνηση μείωσε κατά 10% την τιμή των εισιτηρίων, γιατί έχει μειώσει το φόρο. Παρόλα αυτά, με όλες τις ανατιμήσεις που παρατηρούνται στα καύσιμα, είμαστε σε συνεννόηση με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αυξήσεις στα εισιτήρια. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος», τόνισε ο κ. Κατσαφάδος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ