Πώς θα μπαίνουμε στα θεματικά πάρκα – Τι θα γίνει με τα πιστοποιητικά νόσησης

Πώς θα μπαίνουμε στα θεματικά πάρκα – Τι θα γίνει με τα πιστοποιητικά νόσησης

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού έδωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Θάνος Πλεύρης

Το πλήρες πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού αποσαφήνισε το πρωί της Πέμπτης (02/12) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε είναι πως όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν προγραμματίσει την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, για να μην υπάρξει η υποχρέωση του προστίμου, το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ.

Σε σχέση με αυτούς που δεν μπορούν να εμβολιαστούν ο κ. Πλεύρης, ανέφερε ότι θα ισχύσει το μοντέλο που εφαρμόστηκε και στους υγειονομικούς. Δηλαδή, θα συσταθούν υγειονομικές επιτροπές που θα κρίνουν εάν κάποιος έχει ζήτημα υγείας στο να μείνει ανεμβολίαστος. Λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσει αυτό το μοντέλο θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Ακόμα σημείωσε πως με την τροπολογία που ψηφίστηκε δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε όσους συμπληρώσουν το 60ο έτος ηλικίας του από την 1η Ιανουαρίου.

Self test

Το δεύτερο μέτρο έχει να κάνει με τη δωρεάν διάθεση ενός self test σε όλους τους πολίτες από τις 6 έως τις 11 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε όσοι βρεθούν θετικοί να τεθούν σε καραντίνα και να είναι υγιείς τα Χριστούγεννα.

«Συστήνεται την περίοδο των Χριστουγέννων να γίνονται επιπλέον τεστ ακόμα και στους εμβολιασμένους», τόνισε. Ο έλεγχος, δε, θα ξαναγίνει και μία εβδομάδα μετά τις γιορτές (από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου) με νέο δωρεάν τεστ.

Πώς θα μπαίνουμε στα θεματικά πάρκα

Επίσης, μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής, στα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα που θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες, θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με σελφ τεστ.

Παράλληλα, όπως κατέστησε σαφές ο Θάνος Πλεύρης, τα πιστοποιητικά νόσησης θα χορηγούνται αποκλειστικά, μόνο μετά από θετικό μοριακό τεστ (PCR).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ