Γιώργος Τράγκας – Ο τριπλάσιος κίνδυνος και ο μεγάλος φόβος των γιατρών

Γιώργος Τράγκας – Ο τριπλάσιος κίνδυνος και ο μεγάλος φόβος των γιατρών

Παραμένει για τρίτη μέρα στη ΜΕΘ ο Γιώργος Τράγκας αφού η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Παραμένει για τρίτη μέρα  στη ΜΕΘ ο Γιώργος Τράγκας αφού σύμφωνα με αποκλειστικές  η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή. Ο δημοσιογράφος που, πάσχει και από σακχαρώδη διαβήτη, παλεύει με τον Covid-19 καθώς το οξυγόνο του είναι πολύ χαμηλά. 

  • Στον δημοσιογράφο, ο οποίος δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, χορηγείται οξυγόνο καθώς πάσχει από πνευμονία. Η πνευμονία τους σαφώς εξελισσόταν επί μέρες,  ώσπου νιώσει  ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος έχει τις αισθήσεις του παρόλο που νιώθει έντονη κούραση λόγω της απώλειας του οξυγόνου. Τα φυσιολογικά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα είναι γύρω στο 97% (με μια γκάμα από το 94% έως το 100%) και αν πέσουν κάτω από 90%, τότε γίνονται ανησυχητικά, καθώς ο εγκέφαλος μπορεί να μην οξυγονώνεται σωστά, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σύγχυσης, λήθαργου ή άλλων διαταραχών.

  • Αν το οξυγόνο πέσει κάτω από το 80, αυξάνεται ο κίνδυνος βλάβης σε ζωτικά όργανα.  Αυτό φοβούνται οι γιατροί οι οποίοι θα μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά στο τέλος της βδομάδας για το αν θα τα καταφέρει…

Ο διαβήτης από τον οποίο πάσχει πολλά χρόνια ο Τράγκας, είναι από τις χειρότερες περιπτώσεις υποκείμενου νοσήματος και είναι τριπλάσιος είναι ο κίνδυνος να διασωληνωθούν ή να πεθάνουν τα άτομα με διαβήτη που έχουν covid σε σχέση με τους ασθενείς που έχουν κορονοϊό αλλά δεν είναι διαβητικοί.

Πηγή: nassosblog.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ