Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Λείπουν από την ΑΕΚ τα πέναλτι του ΠΑΟΚ. Να τα λέμε και αυτά...
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κυρώσεις στο Ιράν από τις ΗΠΑ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τα μέτρα στοχεύουν ειδικές μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας που είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της τάξης (LEF) ή της καταπολέμησης της τρομοκρατίας (NOPO), για την καταστολή που άσκησαν σε διαδηλωτές

Κυρώσεις στο Ιράν από τις ΗΠΑ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων | to10.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Τρίτη νέες στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος 12 ιρανικών οντοτήτων και αξιωματούχων για «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Ισλαμική Δημοκρατία, εν μέσω της επανέναρξης των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της συμφωνίας του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά τα μέτρα στοχεύουν συγκεκριμένα ειδικές μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας, που είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της τάξης (LEF) ή της καταπολέμησης της τρομοκρατίας (NOPO), για την καταστολή που άσκησαν σε διαδηλωτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Οι δύο αυτές οντότητες κατηγορούνται ότι διέπραξαν ή διέταξαν «εκ μέρους της ιρανικής κυβέρνησης, σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά προσώπων στο Ιράν ή πολιτών ή κατοίκων του Ιράν ή μελών της οικογένειάς τους», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Μεταξύ των αξιωματούχων που αποτελούν στόχο των κυρώσεων είναι ο Χασάν Καραμί, ο διοικητής των ειδικών ομάδων LEF, και ο Μοχσέν Εμπραχιμί, διοικητής της NOPO.

Οι ιρανικές φυλακές στις πόλεις Ζαχεντάν και Ισφαχάν αποτελούν επίσης στόχο, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, γιατί φυλακισμένοι εκτελέστηκαν εκεί.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών «θα συνεχίσει να καταπολεμά τον αυταρχισμό» και να προωθεί το γεγονός «ότι άτομα πρέπει να λογοδοτούν για τη βίαιη καταστολή ανθρώπων, που θέλουν να ασκούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και τις θεμελιώδεις ελευθερίες τους», δήλωσε η διευθύντρια του Γραφείου Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC), Αντρέα Γκάκι.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
arrow-back

Κοινοποίηση: Κυρώσεις στο Ιράν από τις ΗΠΑ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων