Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Η απάντηση Ανδρουλάκη στις καταγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου περί νοθείας

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Η απάντηση Ανδρουλάκη στις καταγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου περί νοθείας

Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη σχολιάζοντας την καταγγελία του Γιώργου Παπανδρέου τονίζουν ότι αυτή γίνεται τρείς μέρες μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ από την ΕΔΕΚΑΠ

Στο χρόνο που γίνεται η καταγγελία του Γιώργου Παπανδρέου περί νοθείας στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, αλλά και στο γεγονός ότι στην ΕΔΕΚΑΠ, που επικύρωσε τα αποτελέσματα την πλειοψηφία έχει η πλευρά Παπανδρέου, εστιάζει στην αντίδρασή της η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αντίδραση – απάντηση δε, θα υπάρξει, σύμφωνα με τις πληροφορίες και από την ΕΔΕΚΑΠ -Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης μετά από ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιείται τούτη την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το πέρας της συνεδρίασης θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση επί του συγκεκριμένου θέματος

Η καταγγελία που άργησε τρεις μέρες…

Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη σχολιάζοντας την καταγγελία του Γιώργου Παπανδρέου τονίζουν ότι αυτή γίνεται τρείς μέρες μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων από την ΕΔΕΚΑΠ στην οποία, όπως τονίζουν, έχει την πλειοψηφία η πλευρά Παπανδρέου.

«Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ανακοινώνεται σήμερα, Πέμπτη, ότι υπάρχει θέμα με 165 εκλογικά τμήματα, τη στιγμή που η ΕΔΕΚΑΠ, της οποίας η πλειοψηφία πρόσκειται στον Γιώργο Παπανδρέου, ενέκρινε ομόφωνα το τελικό αποτέλεσμα, όπως αυτό κοινοποιήθηκε επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής την Τρίτη» σημειώνουν πηγές προσκείμενες στον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Στην ουσία, καταρρίπτει κάτι που αποφασίστηκε ομόφωνα από ένα όργανο στο οποίο έχει την πλειοψηφία» λένε, και καταλήγουν:

«Σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου 270.000 πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες πάνω μας, απαιτείται ευθύνη απ’ όλους».

Η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ:
«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων.

Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζητώ από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Δείτε τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γ.Παπανδρέου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ