Καιρός – Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Καιρός – Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Σοβαρότερη επιδείνωση αναμένεται το Σάββατο, η οποία θα έχει πολύ πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και πολύ πιο δυνατούς ανέμους από νότιες διευθύνσεις

Κακοκαιρία – εξπρές, για την οποία η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης- προβλέπει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες μέσα στη νύχτα- και από τα δυτικά.

Για πολλές περιοχές, πάντως, αυτή η επιδείνωση θα είναι «εξπρές» γιατί ο καιρός θα βελτιωθεί μέσα στην ημέρα.

Σοβαρότερη επιδείνωση αναμένεται το Σάββατο, η οποία θα έχει πολύ πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και πολύ πιο δυνατούς ανέμους από νότιες διευθύνσεις.

Αττική
Στην Αττική κατά τη διάρκεια των μεταμεσονύχτιων ωρών αναμένεται επιδείνωση του καιρού με μπόρες, βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από πάρα πολύ δυνατό νοτιοδυτικό άνεμο.

Από το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται με ολοένα μεγαλύτερα ανοίγματα ηλιοφάνειας. Στις πιο κεντροανατολικές περιοχές του νομού θα εντοπίζονται οι μεγαλύτερες εντάσεις ανέμου στα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεγάλες διακυμάνσεις στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη και τη κεντρική Μακεδονία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα βρισκόνται πιο ανατολικά προς τη Χαλκιδική.

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού προς το απόγευμα θα ανοίξει ο καιρός και μόνο κάποια σύννεφα ενδέχεται να δώσουν ασθενείς τοπικές μπόρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ο άνεμος στα ανοιχτά θα πνέει στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 9 έως τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για διπλό κύμα κακοκαιρίας
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας για διπλό κύμα κακοκαιρίας.

Ο καιρός χαλάει από σήμερα το βράδυ και θα παραμείνει τεταμένος έως και το πρωί της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες αλλά και τους ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από σήμερα το βράδυ και έως το απόγευμα της Παρασκευής τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.

Από αύριο το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα συνεχίζουν να πλήττουν τις προαναφερθείσες περιοχές αλλά θα επεκταθούν και σε: δυτική, κεντρική και σταδιακά ανατολική Μακεδονία, νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, Θεσσαλία, κεντρική Στερεά, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος και ανατολική Στερεά.

Μέχρι αργά το μεσημέρι θα επηρεαστούν, πρόσκαιρα, οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα έχουν πλήξει και τη Θράκη, ενώ μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεάζονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι την Παρασκευή θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και στα πελάγη θα έχουν ένταση 7 με 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο, μάλιστα, θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Νέο κύμα από το βράδυ της Παρασκευής
Από το βράδυ της Παρασκευής, το σύνολο της χώρας θα πληγεί από ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, που θα κινηθεί από τα δυτικά συνοδευόμενο από ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις αναμένονται να σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αρχικά θα επηρεαστούν το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και, πιθανώς, πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Από το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Αττική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ