Εμβολιαστήκατε στο εξωτερικό; – Αυτή είναι η προϋπόθεση για να εκδώσετε πιστοποιητικό στην Ελλάδα από την Τρίτη

Εμβολιαστήκατε στο εξωτερικό; – Αυτή είναι η προϋπόθεση για να εκδώσετε πιστοποιητικό στην Ελλάδα από την Τρίτη

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Εξελίξεις υπάρχουν αναφορικά με την έκδοση πιστοποιητικού για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, από την ερχόμενη Τρίτη όσοι πολίτες έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού στο εξωτερικό και ακόμη μια δόση στην Ελλάδα θα μπορούν μέσω των ΚΕΠ να καταχωρούνται και να εκδίδουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο και όσα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100.3, για όσους όμως έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό, δεν θα εκδώσουν ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά θα τεθεί το επόμενο διάστημα σε λειτουργία ψηφιακή πλατφόρμα για να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους και να μην τους επιβληθεί πρόστιμο από τις 16 Ιανουαρίου.

Από τις 5 Ιανουαρίου ανοίγουν κι άλλα ραντεβού για παιδιά

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους επανέλαβε ότι από τις 5 Ιανουαρίου θα ανοίξουν πολλά νέα ραντεβού για τα παιδιά και ξεκαθάρισε ότι με βάση την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών τα μικρά παιδιά δεν θα κάνουν τρίτη δόση. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης στους ενήλικες ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν συζητά κάτι τέτοιο, με έναν αστερίσκο όμως, που έχει να κάνει με την παραλλαγή Όμικρον και την εξέλιξη της. Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες θα ξέρουμε περισσότερα για τη νέα μετάλλαξη.

Σε ό, τι αφορά στους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος υπογράμμισε ότι μετά τα νέα μέτρα που ανακοινωθήκαν για τους άνω των 60 ετών, 125.000 πολίτες προγραμμάτισαν ή έκαναν την πρώτη δόση και ακόμη 20.000 έχουν αιτηθεί εμβολιασμό κατ’ οίκον. Τέλος, επισήμανε ότι καθημερινά κλείνονται 15.000 – 20.000 νέα ραντεβού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ