Ερντογάν – «Δεν θα γίνουμε μεζές στους παγκόσμιους βαρόνους»

Ερντογάν – «Δεν θα γίνουμε μεζές στους παγκόσμιους βαρόνους»

«Δεν θα καταφέρετε να ρίξετε την κυβέρνηση. Εκλογές θα έχουμε το 2023», είπε απευθυνόμενους στους βιομήχανους της χώρας

Την ώρα που η τουρκική λίρα εξακολουθεί να κατρακυλά κάθε μέρα όλο και περισσότερο, νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά, προς τους βιομήχανους της χώρας και τα παγκόσμια συμφέροντα, «φωτογραφίζοντάς» τους ως υπευθύνους για την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.

«Δεν θα καταφέρετε να ρίξετε την κυβέρνηση. Εκλογές θα έχουμε το 2023», είπε απευθυνόμενους στους βιομήχανους της Τουρκίας και τα οικονομικά συμφέροντα.

Τα σκαμπανεβάσματα της τουρκικής λίρας συνεχίζονται όμως, καθώς τη Δευτέρα είχε υποτιμηθεί κατά 11% και μετά από λίγες ώρες ανέκαμψε κατά 8%, με τον πολύ κόσμο να χάνει τα χρήματά του και τον Ερντογάν να τα βάζει με τους επιχειρηματίες

Η δε δήλωσή του ότι θα εφαρμόσει τον ισλαμικό νόμο στην οικονομία, προκάλεσε πανικό με πολλούς Τούρκους πολίτες να σηκώνουν τις οικονομίες τους από τις τράπεζες.

Ενδεικτικό της οικονομικής κρίσης στην Τουρκία είναι ότι η αγορά γέμισε με τα σπάνια χαρτονομίσματα των 200 λιρών, που όταν πρωτοεκδόθηκε είχε ισοτιμία 110 ευρώ, ενώ σήμερα αξίζει μόλις 8-9 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ