Πορτογαλία – Σαρώνουν τα κρούσματα παρά το υψηλότατο ποσοστό εμβολιασμού

Πορτογαλία – Σαρώνουν τα κρούσματα παρά το υψηλότατο ποσοστό εμβολιασμού

«Πιθανότατα θα φθάσουμε σε αριθμό ρεκόρ (όλων των εποχών) κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίδο

Η υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας προέβλεψε σήμερα Τετάρτη ότι η παραλλαγή Όμικρον θα προκαλέσει αριθμό ρεκόρ μολύνσεων τις επόμενες ημέρες, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα σχεδόν 9.000 νέα κρούσματα, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων που έχει καταγραφεί από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ χθες καταγράφηκαν 5.754 κρούσματα. 

Παρόλο που η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19 στον κόσμο, με περίπου το 87% των 10 εκατομμυρίων κατοίκων της να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, οι καθημερινές μολύνσεις έχουν επιστρέψει στα επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί για τελευταία φορά όταν η Πορτογαλία αντιμετώπισε το χειρότερο κύμα της πανδημίας τους δύο πρώτους μήνες του έτους.

Σε αριθμό ρεκόρ

«Πιθανότατα θα φθάσουμε σε αριθμό ρεκόρ (όλων των εποχών) κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίδο σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό δίκτυο TVI.

Η Πορτογαλία είχε ανακοινώσει στα τέλη Ιανουαρίου ρεκόρ 16.432 κρουσμάτων, όταν το δημόσιο σύστημα υγείας είχε βρεθεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης. 

Οι θάνατοι και οι νοσηλείες είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί τότε. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 909 άτομα με COVID-19 σε σύγκριση με τον αριθμό των 6.869 ασθενών την 1η Φεβρουαρίου.

Ομικρον τα μισά κρούσματα

Η επίπτωση των 14 ημερών υπερδιπλασιάστηκε τον τελευταίο μήνα και έφθασε σήμερα Τετάρτη τα 579 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Περίπου τα μισά από τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Πορτογαλία προέρχονται από την παραλλαγή Όμικρον.

Για να περιορίσει την εξάπλωση της ενόψει της εορταστικής περιόδου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Τρίτη νέους περιορισμούς, δίνοντας εντολή να κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ και συνιστώντας στον κόσμο να εργάζεται από το σπίτι για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από την ημέρα των Χριστουγέννων. 

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα προέτρεψε τους πολίτες να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές τους.

Αύξησε τα τεστ

Η Πορτογαλία έχει αυξήσει τα τεστ κορονοϊού ώστε να φθάσουν κατά μέσο όρο τα 133.000 την ημέρα, αλλά, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές και η ζήτηση αυξάνεται, ορισμένα σουπερμάρκετ παρουσιάζουν ελλείψεις σε σετ των τεστ, ενώ είναι λίγα τα φαρμακεία που έχουν την ευχέρεια να κάνουν τεστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ