Καθησυχαστικά νέα – «Δεν έχουμε διασωληνωμένους ασθενείς με Όμικρον»

Καθησυχαστικά νέα – «Δεν έχουμε διασωληνωμένους ασθενείς με Όμικρον»

«Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος. Παίζει το σενάριο να γίνει ενδημικός...»

Για την μετάλλαξη Όμικρον του κοροναϊού, αλλά και για το γεγονός ό,τι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει διασωληνώσεις ασθενών από αυτή μίλησε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

«Έχουμε καλά νέα, φαίνεται ότι η νόσος έχει τεράστια διασπορά με χαμηλή θνητότητα. Το στέλεχος δημιουργεί προβλήματα λόγων των μέτρων αλλά παραμένει σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων», δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας για την παραλλαγή Όμικρον.

Μάλιστα τόνισε πως «δεν διασωληνώνονται οι ασθενείς με Όμικρον».

«Ο ιός γίνεται ηπιότερος»

«Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος. Παίζει το σενάριο να γίνει ενδημικός. Και μετά από 1-2 μήνες να είναι καλύτερη η κατάσταση», εξήγησε, μιλώντας στο OPEN.

Σε σχέση με την εστίαση και το ενδεχόμενο για νέα μέτρα τόνισε πως «είναι στο τραπέζι από καιρό, ίσως τα συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα»

Αναφορικά με την καραντίνα των πέντε ημερών σημείωσε πως «ισχύει για ασυμπτωματικούς» και πρόσθεσε πως «κάθε νοσοκομείο μπορεί να πάρει δικά του μέτρα».

Διαβάστε επίσης: Όμικρον – Αγριεύουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους
Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και το 50%+1 για το κλείσιμο μιας τάξης σημείωσε: «Έτσι πρέπει να είναι για να μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα. Αλλά χρειάζεται να γίνονται πολλά τεστ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ