Καιρός – Επιδείνωση με χιονιά – Πολικό ψύχος θα σαρώσει την Αττική

Καιρός – Επιδείνωση με χιονιά – Πολικό ψύχος θα σαρώσει την Αττική

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με χαμηλές θερμοκρασίες, βοριάδες και χιόνια, αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα και αυτή την εβδομάδα.

Έρχεται δεύτερη ψυχρή εισβολή Τρίτη 18/01 – Τετάρτη 19/01, που θα δώσει χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες το Σαββατοκύριακο.

Αναμένονται πρόσκαιρα φαινόμενα στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων παροδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Εύβοιας και της Ανατολικής Στερεάς με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Την Παρασκευή 21/01 αναμένεται μια σταδιακή επιδείνωση του καιρού μέσα στην ημέρα με αρκετές βροχές στη δυτική Ελλάδα, κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού – βορειοανατολικού Αιγαίου.

Από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα θα μπει παγερός βοριάς και μαζί με κάποια σύννεφα θα πρέπει να αρχίσουν να δίνουν βροχές στα παραθαλάσσια αρχικά και κάποιες χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και βαθμιαία ίσως και σε πεδινές περιοχές.

Τέλος από το Σάββατο 22/01 ενδέχεται να εκδηλωθεί μια τρίτη, ακόμα ισχυρότερη ψυχρή εισβολή η οποία εμφανίζει αυξημένες πιθανότητες να δώσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα.

Αρναούτογλου: Επιδείνωση του καιρού με χιονιά προ των πυλών
Για σταδιακή επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή (21/1) προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, την Παρασκευή αναμένεται μία σταδιακή επιδείνωση του καιρού με αρκετές βροχές στη δυτική Ελλάδα και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού – βορειοανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, μέχρι και το απόγευμα Θεσσαλία, δυτική Στερεά, Εύβοια, Αττικοβοιωτία και βορειοανατολική Πελοπόννησος δεν φαίνονται να επηρεάζονται από τα φαινόμενα.

Την ίδια ώρα, στη βόρεια Ελλάδα θα εισέλθει ένας παγερός βοριάς και μαζί με κάποια σύννεφα θα αρχίσουν να δίνουν βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα αρχικά και κάποιες χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και βαθμιαία ίσως και σε πεδινές περιοχές.

Όπως σημειώνει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, το Σάββατο, οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν πρόσκαιρα περιοχές της βόρειας Ελλάδας και ίσως φτάσουν και σε χαμηλά υψόμετρα και στην κεντρική Ελλάδα.

«Περιμένουμε τα αυριανά στοιχεία για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για αυτόν τον χιονιά που θα προκύψει σε αρκετές περιοχές της χώρας κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο καιρός σήμερα
Σήμερα (18/1), ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο βρίσκεται στη βόρεια – βορειοανατολική Ευρώπη θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες στα βόρεια σύνορά μας. Ειδικότερα, η μέρα θα ξεκινήσει με κατά διαστήματα αυξημένες συννεφιές στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα, τις πρωινές ώρες θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο ενώ κάποιες σποραδικές συννεφιές θα σημειωθούν σε Σποράδες, Εύβοια, Αττικοβοιωτία και ανατολική Πελοπόννησο.

Μετά το μεσημέρι μάλιστα, «ανοίγει» ο καιρός σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ από στην Κάρπαθο και την βόρεια Κρήτη δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά.

Η Αττική τις πρωινές ώρες, θα έχει παροδικά αυξημένες συννεφιές ενώ τα ανοίγματα με ηλιοφάνεια θα σημειωθούν κυρίως προς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Η Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με «δόντια» με την θερμοκρασία να αγγίζει του 8 βαθμούς Κελσίου.

Πολικό ψύχος θα σαρώσει την Αττική
Μπορεί ο καιρός να καλυτέρεψε το Σαββατοκύριακο, ωστόσο από τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται στη χώρα νέα ψυχρή εισβολή, ενώ το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα συνοδευτεί από εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα εμφανιστεί σε δύο φάσεις, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια και στα βόρεια τμήματα της Αττικής.

Όπως εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο πρώτο κύμα ψύχους αναμένεται την Τετάρτη (19/1) αλλά όπως υπογραμμίζει «δεν φαίνεται να είναι τόσο ισχυρό και θα περάσει σχετικά σύντομα». Δεν αποκλείεται πάντως όπως λέει να δώσει χιόνια και στην Αττική, ακόμα και στα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα σε χαμηλά υψόμετρα.

Ωστόσο, τα δύσκολα έρχονται από την Παρασκευή. Όπως λέει ο κ. Μαρουσάκης: «Το σημαντικό κύμα ψύχους φαίνεται όμως ότι θα είναι από την Παρασκευή και μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα όσο έχουμε χρόνο μπροστά μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ