Συγκλονίζουν οι συνθήκες ατυχήματος του Γκασπάρ Ουλιέλ – Στην ίδια περιοχή είχε τραυματιστεί και ο Σουμάχερ

Συγκλονίζουν οι συνθήκες ατυχήματος του Γκασπάρ Ουλιέλ – Στην ίδια περιοχή είχε τραυματιστεί και ο Σουμάχερ

Ο ηθοποιός συγκρούστηκε με άλλο σκιέρ και τραυματίστηκε θανάσιμα

Ο Γάλλος ηθοποιός Γκασπάρ Ουλιέλ, που ενσάρκωσε τον Ιβ Σεν Λοράν σε μια βιογραφική ταινία το 2014, πέθανε σε ηλικία 37 ετών, έπειτα από ένα δυστύχημα ενώ έκανε σκι στις Άλπεις, μετέδωσαν σήμερα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο Ουλιέλ, που κέρδισε το 2017 το βραβείο Σεζάρ καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του στην ταινία του Ξαβιέ Ντολάν «Ακριβώς το τέλος του Κόσμου», ήταν και το πρόσωπο του αρώματος Bleu του οίκου Chanel.

Το Χόλιγουντ ανακάλυψε τον Ουλιέλ τη δεκαετία του 2000, όταν και γύρισε την ταινία «Χάνιμπαλ: Η αρχή», ένα πρίκουελ της «Σιωπής των Αμνών», στο οποίο ερμήνευσε τον κατά συρροή δολοφόνο Χάνιμπαλ Λέκτερ σε νεαρή ηλικία.

«Ο γαλλικός κινηματογράφος χάνει ένα τεράστιο ταλέντο, γεμάτο γοητεία και ενέργεια», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Ο Γκασμπάρ Ουλιέλ βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές, όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα στο χιονοδρομικό κέντρο του Λα Ροζιέρ, στους πρόποδες των γαλλικών και ιταλικών Άλπεων.

Χθες το απόγευμα, ο 37χρονος συγκρούστηκε με έναν άλλο σκιέρ στη χιονοδρομική πίστα, στο Μονβαλεζάν, στην ανατολική Γαλλία, έγινε σήμερα γνωστό από την εισαγγελέα της κοντινής πόλης Αλμπερτβίλ.

Δεν φορούσε κράνος, διευκρίνισε η Αν Γκας, τονίζοντας ότι «αυτό δεν θα είχε απαραίτητα αλλάξει τα πράγματα».

Σε μια ανακοίνωση, η εισαγγελέας περιέγραψε πως «και οι δύο σκιέρ έπεσαν στο έδαφος». Όμως, ο Ουλιέλ δεν είχε τις αισθήσεις του μετά τη σύγκρουση και διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα. Ο άλλος σκιέρ δεν έπαθε το παραμικρό.

Στο ίδιο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ είχε εισαχθεί στα τέλη του 2013 ο Γερμανός αστέρας της Φόρμουλα 1 Μάικλ Σουμάχερ, όπου νοσηλεύτηκε για έξι μήνες, έπειτα από μια πτώση ενώ έκανε σκι εκτός πίστας με τον γιο του στο Μεριμπέλ, στην ίδια περιοχή.

Το Λα Ροζιέρ είναι ένα οικογενειακό χιονοδρομικό κέντρο, που διαθέτει πίστες οι οποίες θεωρούνται εύκολες όπου όμως ο κίνδυνος συγκρούσεων είναι υπαρκτός, όπως στο Φλεν, επίσης στις Άλπεις. Εκεί ένα κοριτσάκι από τη Βρετανία ηλικίας 5 ετών σκοτώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, αφότου παρασύρθηκε από έναν 40χρονο άνδρα, που έκανε σκι σε μεγάλη ταχύτητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ